Mult aşteptatul model Scalpel 100 a intrat pe „scena” Eurobike cu mare fast. Modelul Scalpel 100, care este pe piaţă doar de un an de zile, a îndeplinit promisiunea celor de la Cannondale, adică aceea că va fi o bicicleta unică. Patru victorii în 2007 urmate de alte trei în 2008 au demonstrat că tehnologia Zero Pivot este mai mult decat un gadget, este „the real deal”.

Imediat după ce Cannondale a lansat Scalpel, în 2007, victoriile au început să vină, tânărul Jakob Fuglsangs câştigând campionatul mondial la U23 . A fost un start extraordinar. Încă două titluri au urmat, iar în 2008, la Cape Epic, două etape câştigate şi victoria de final au urcat Scalpel în topul bicicletelor de XC.

Victoriile Scalpel

2007 U23 World Champion, Jakob Fuglsang Fort William
2007 World Cup Winner, Fredrik Kessiakoff Maribor
2007 Overall World Cup Team Winner, Cannondale Vredestein Team
2007 Belgian Marathon Champion, Roel Paulissen
2008 Marathon World Champion, Roel Paulissen
2008 Belgian XC Champion, Roel Paulissen
2008 Cape Epic Overall Winner, Roel Paulissen/Jakob Fuglsang

Conceptul
Cannondale a lansat o provocare în rândul inginerilor săi pentru conceperea unei biciclete full suspension perfecte pentru echipele sponsorizate de companie, bicicletă care sa fie construită cu materiale moderne şi care să revoluţioneze sistemul de suspensie spate. Cannondale Scalpel a luat naştere şi în perioada următoare a devenit cea mai titrată bicicletă full suspension din circuitul mondial de XC.

Scopul
Pentru cei înnebuniti de traseele cu dificultate mare şi pentru cei pasionaţi de tehnologie, Scalpel este un vis devenit realitate. Furca faţă cu o cursă de 100mm, un pachet de inovaţii în partea din spate (Cannondale Zero Pivot) îmbinate cu un cadru de carbon, fac din Scalpel regele off-road-ului.

Cadrul
• Cadrul din fibră de carbon este construit pe o structură monococă. Fibrele unidirecţionale optimizează la maxim rezistenţa şi confortul.
• Down tube-ul este oversize şi asigură un foarte bun transfer al forţei.

Technologia încorporată
• 100mm cursa pe spate şi pe faţă;
• Tehnologie Zero-Pivot (nici un pivot sau alt sistem care să se deterioreze în timp) care crează un triunghi spate mai durabil şi mai rigid;
• System Integration – butuc integrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.