Moab este locul unde pentru mai bine de 7 zile se desfăşoară pregătirile pentru o cursă extraordinară. În 7 zile un mic orăşel din deşert se transformă în metropola ciclismului de anduranţă. Mai mult de 5.000 de persoane (sportivi, mecanici, spectatori) alcătuiesc decorul acestui eveniment. Un weekend de nebunie şi apoi totul este acoperit de praful deşertului. O nebunie care ţine o saptamană dar care ramîne în inimile unor oameni pentru tot restul vieţii.

Josh Tostado din Colorado a cîştigat cursa din acest an după ce a reuşit să obţina un avans considerabil în a doua treime a cursei. Tostado a fost singurul ciclist care a reusit sa parcurga 17 ture (la individual) şi a terminat cursa înaintea legendarului Tinker Juarez. Juarez, Roan Exelby şi Ben Bostrom(care au terminat pe locul 3 si 4) au parcurs doar 16 ture.

2.000 de ciclişti au participat în acest an la cursa de 24 de ore de la Moab. Traseul de 15 mile este pietros în unele zone şi nisipos în altele. Coborîri dure şi zone de urcare destul de dificile au pus la încercare fizicul dar mai ales psihicul participanţilor.

Fostul campion Chris Eatough a abandonat dupa 8 ture din cauya unor probleme fizice.

Jari Kirkland a cîştigat la individual femei, terminînd 13 ture.

Duo-ul Dean Miller şi Dax Massey au caştigat la categoria “two-man relay” reuşind să parcurgă 18 ture.

Onoarea parcurgerii celui mai mare număr de ture a revenit echipei de 4 compusă din Bart Gillespie, Bryan Alders, Ben Sonntag şi Alex Grant. Echipa Monavie/Cannondale a reuşit să parcurgă 21 de ture.

Rezultatele finale AICI

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.