Giro d’Italia 2009 marchează aniversarea celor 100 de ani de existeţă in Veneţia. Prima etapa va avea startul in acest oras, unul dintre cele mai celebre destinaţii turistice din lume. Pe lângă faptul că prima etapă va fi un contratimp pe echipe, vom avea ocazia să îl vedem la lucru pe Lance Armstrong în acest Giro. Câştigător de 7 ori al Tour de France americanul a decis să revină în lumea ciclistă anuntând că va încerca să câştige şi Turul Italiei.

Traseul din Veneţia se ]ntinde pe 21 de kilometri şi va avea doar 5 curbe .

“Faptul că Giro va lua startul în Veneţia este extrem de important pentru noi. Vrem să oferim Italiei şi întregii lumi ceva original, plin de viaţa şi vitalitate, ceva complet diferit fată de imaginea pe care o are oraşul nostru la ora actuală” a declarat primarul Veneţiei pentru La Gazzetta dello Sport.

Organizatorul cursei, RCS Sport, va anunţa traseul complet al Giro d’Italia 2009 în luna Decembrie. Se pare că vor fi multe surprize, una dintre ele fiind schimbarea oraşului în care se va încheia turul. Milano nu va mai avea această onoare în 2009. Etapele de munte vor fi extrem de dificile şi Austria va fi inclusă în prima parte a traseului.


Alberto Contador, câştigător al Giro în 2007 a declarat că nu va fi prezent la startul din 2009. Obiectivul său va fi câştigarea Le Tour în 2009.


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.