Campioana olimpică la cross country a declarat că a fost tentată de un doctor să utilizeze EPO şi alte substanţe dopante, în anul 2003.

“Prefer să fiu ultima din pluton”  a declarat Spitz celor de la Sport-Bild. “Imediat după acel episod am devenit campioană mondială şi asta a demonstrat că este posibil să câştig fără să mă dopez. Nu am trişat niciodată. Vreau să mă pot privi în oglindă în fiecare dimineaţă făra să îmi fie ruşine”


Spitz, 36 ani, a confirmat în cadrul unei alte conferinţe de presa că doctorul în cauză nu face parte din Bund Deutscher Radfahrer (BDR, federaţia germană). Numele doctorului nu a fost făcut public.

Campioana olimpică a sugerat că pedepsele trebuie să fie mult mai drastice. ” Din punctul meu de vedere dopajul este o practică criminală. Dacă  o să existe ameninţarea cu închisoarea este foarte posibil ca anumite persoane să se gândească de doua ori înainte de a utiliza substanţe interzise”


O altă declaraţie şoc a fost cea legată de revenirea lui Lance Armstrong. Sabine spune că nu înţelege această mişcare şi că nu crede că această revenire va fi benefică pentru ciclism.”Există suspiciuni că în 1999 ar fi utilizat EPO, nu înţeleg cum poate fi primit cu braţele deschise”


LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.