Cei de la Shimano vin din nou cu o inovație de remarcat în materie de roți. Setul WH-7850-C24 Clincher este răspunsul la eterna dilemă a celor care își doresc un set performant de roți la un preț la rândul său performant.

Inginerii de la Shimano au introdus prin acest set conceptul de “Carbon Laminated Rims” (Jante laminate cu carbon). Sună pompos, dar în realitate treburile sunt mai simple. Au luat o jantă de aluminiu, pentru a scapă de problema saboților de carbon, au adus-o la jumătate din lățimea ei și au adăugat succesiv straturi de carbon. Roțile pot avea un aspect un pic diletant din cauza ranforsărilor din punctele de rezistență, dar sunt un lucru indispensabil pentru rigiditatea roților. De notat ar mai fi că producătorii au lățit roțile de la 19 la 22 de mm, mărind astfel stabilitatea.

Shimano rămâne fidelă butucilor cu bile, ceea ce permite utilizatorilor să efectueze reseze după propriul plac, iar garniturile împotriva apei au suferit o transformare radicală in bine. Caseta este din titaniu, japonezii susținând că timpul de angajare a mecanismului este cu 125 % mai bun decât al modelelor precedente. Dar partea cea mai utilă/eficientă a acestei casete este compatibilitatea sa cu blocurile de pinioane de 8, 9 sau 10 viteze, ceea ce face din ele soluția atât pentru nostalgici cât și pentru cei care sunt la zi cu inovațiile niponilor.

Cu o greutate de 1392 de grame (590g/812g), aceste roți își arată adevărata performanță pe cățărări, ele putând fi comparate de la egal la egal cu alte roți care costă chiar și dublu.


LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.