Noua echipă de ciclism Cervelo TestTeam, desprinsă în mare parte din CSC, l-a angajat în funcţia de director sportiv pe italianul Marcello Albasini. Albasini poate la prima vedere e un necunoscut în lumea ciclismului profesionist, însă el s-a ocupat în trecut, cu bune rezultate, de pregătirea multor ciclişti, marea lor majoritate din Elveţia, foşti sau prezenţi astăzi în plutonul de elită. Exemplul cel mai elocvent este campionul Olimpic en-titre, elveţianul Fabian Cancellara, care sub îndrumarea atentă a lui Albasini a câştigat titlul de campion mondial la juniori.

În vârstă de 51 de ani, Marcello Albasini s-a ocupat în trecut de pregătirea lotului olimpic de ciclism al Elveţiei, echipa naţională de juniori a Federaţiei Elveţiene de Ciclism şi echipa naţională U23 a Elveţiei.

Din păcate el nu se va mai întâlni la Cervelo cu fostul elev, Fabian Cancellara, dar are cu siguranţă un lot valoros de antrenat în frunte cu: recentul câştigător al Turului Franţei 2008, Carlos Sastre, norvegianul Thor Hushovd, spaniolii Inigo Cuesta şi Joaquin Mendez.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.