Ciclistul american Lance Armstrong, a declarat într-un interviu acordat jurnalului „The Guardian” că ar putea fi în pericol, anul viitor, la reîntoarcerea sa după 4 ani în Turul Franţei. El se teme de a fi atacat de suporterii francezi care nu-l au la „suflet” după ce a „îngropat” Le tour şapte ani la rând şi după dezvăluirile cotidianului francez L’Equipe.

În 2005, după ce americanul a câştigat pentru a şaptea oară consecutiv Turul Frantei, L’Equipe a scris că în şase probe de urină ale lui Armstrong luate în 1999 s-au găsit urme de EPO, dar în urma investigaţiei demarate de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), concluzia a fost că testele nu au fost făcute corect şi că rezultatele nu se pot constitui în probe pentru a forma o acuzaţie clară la adresa ciclistului american.

Teama lui Armstrong se leagă şi de evenimete petrecute în trecut, avându-i protagonişti pe fanaticii spectatori francezi care l-au privat poate şi pe Eddy Merckx de a caştiga ce-l de-al şaselea Tur al Franţei în 1975, când acesta a fost lovit de către un spectator în stomac pe caţărarea de la Puy-de-Dome.

Armstrong a mai declarat că se simte oarecum nesigur pe forţele sale, dată fiind vârsta sa de 37 ani – fiind cel mai în vârstă câştigător al unui Tur al Franţei din era modernă şi asta se întampla acum 3 ani – dar acest lucru îl motiveaza să se antreneze şi mai mult. El are planificat în decembrie un tur de antrenament în Tenerife şi unul în California, acesta cuprinzând şi căţărari dificile. În mod normal Armstrong n-ar fi atacat munţii decât în februarie, dar acum începe mai devreme pregătirea pentru Turul Franţei de anul viitor.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.