După ce, nu cu mult timp în urmă, au anunţat că  Turul Franţei 2009 va începe pe 4 iulie şi va avea ca punct de plecare Principatul Monaco, organizatorii Turului Frantei – Amaury Sport Organization (ASO) au mai decis ca startul ediţiei din 2010 să se dea tot dintr-un oraş extern Franţei, de data aceasta alegându-se Rotterdam-ul.

Aşadar cea de a 97-a ediţie a Turul Franţei, cea din 2010, va începe pe 3 iulie în sudul Olandei din Rotterdam, un aglomerat port european. Dintre toate oraşele candidate, Rotterdam-ul a câştigat cursa, potrivit declaraţiei directorului Turului Franţei – Christian Prudhomme, deoarece este un oraş mare, promovează foarte mult mersul pe bicicletă şi se va bucura de o mare atenţie din partea iubitorilor ciclismului, plus că este şi bine poziţionat din punct de vedere geografic, potrivindu-se cu traseul turului din 2010.

Rotterdam va fi astfel cel de-al cinci-lea oraş olandez care va da startul în Marea Buclă (2010) după Amsterdam (1954 – Amsterdam este primul oraş din afară Franţei ce a găzduit startul turului), Scheveningen (1973), Leiden (1978) şi Hertogenbosch (1996).

3 COMMENTS

  1. sa vedem anu asta da amstrong la reusi sal castige , victoria lui ar fi ceva fantastic vreau sa vad asta pt ca ar insemna ca minunile exista

  2. Sigur ca exista minuni, numai ca ele sunt in eprupeta fermecata sau in noul suc de portocale.
    Nu m-as mira ca Armstrong sa fi gasit si elixirul tineretii vesnice.

  3. Pacat ca nu mai este Sheryl acolo sa-l astepte pe Lance si cu o ciorbitza, si cu o tocanitza la final de etapa! Kate o sa-i faca niste sandviciuri de o sa miroasa in tot Rotterdamul… sincer, va avea mare nevoie de suc de portocale!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.