Componentele DURA ACE Di2 (Digital Integrated Intelligence) au câştigat iF Product Design Award 2009, în cadrul competiţiei organizate de International Forum Design în Hannover (Germania). Concursul are o istorie de peste 50 de ani şi anul acesta au participat 2.808 de produse din 39 de ţări.
DURA-ACE Di2 (Dura Ace 7970 electronic) a câştigat la secţiunea “ Leisure/Lifestyle”, dupa ce juriul a analizat produsul din punct de vedere al inovaţiei, funcţionalităţii şi a designului.

Componentele DURA-ACE  vor fi prezentate la expoziţia iF design  2009, care îşi va deschide porţile pe 3 Martie la Hannover Exhibition Centre. Expoziţia va fi deschisă până în August şi sunt aşteptaţi peste 300.000 de vizitatori.

Sistem de schimbare a vitezelor revoluţionar
Seria DURA-ACE 7970 este compusă din manete Dual Control Levers, schimbător faţă şi schimbător spate operate electronic şi o baterie. Celelalte componente (angrenaj, pinioane, lanţ, frâne) sunt identice cu cele de la noul grup DURA-ACE 7900.

Avantajele sunt clare imediat după ce utilizatorul încearcă noul sistem. Schimbarea vitezelor se face instant şi fără efort, o apăsare de buton fiind singurul lucru care trebuie făcut pentru a muta lanţul de pe un pinion pe celălalt sau de pe o foaie pedalieră pe cealaltă. Îmbunătăţirea se simte mai ales la schimbarea foilor care se face acum fără efort, se apasă un buton şi foaia este schimbată, chiar şi în cazul în care lanţul este tensionat.

Un alt mare avantaj al acestor componente este acela că sunt eliminate frecările, input-ul este output. Nu contează că sistemul este nou sau a fost utilizat câţiva ani, el va funcţiona ireproşabil indiferent de circumstanţe, apeşi butonul şi funcţionează. Componentele au fost deja testate de profesionişti şi au demonstrat că sunt impecabile din acest punct de vedere.

Pentru mai multe informaţii despre noua serie DURA-ACE puteţi vizita: http://www.dura-ace.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.