Agenţia Naţională Antidoping din Austria a hotărât: Bernhard Kohl (foto dreapta) este suspendat doi ani din competiţiile cicliste. Decizia a venit după ce luna trecută în urma unor controale (retroactive) ale Agenţiei Antidoping din Franţa, în probele din Turul Franţei ale ciclistului austriac au fost descoperite urme de EPO-CERA. La numai 48 de ore după anunţul agenţiei franceze, Kohl a recunoscut ca s-a dopat şi problemele începeau.

După ce anul acesta a reuşit să ocupe locul trei pe podiumul din Turul Franţei, câştigând şi tricoul de cel mai bun căţărător, ciclistul austriac în vârstă de 26 de ani, reuşise să obţină un loc în echipa belgiană Silence-Lotto, dar după rezultatele pozitive la control, acest loc nu i s-a mai oferit – de asemenea nici la Gerolsteiner nu-şi mai găseşte un loc. Kohl încă mai speră la o reducere a pedepsei, el manifestându-şi dorinţa de a coopera în acest caz.

Agenţia Franceză de Antidoping, l-a suspendat 2 ani din competiţiile cicliste de pe teritoriul Franţei şi pe ciclistul spaniol Manuel Beltran (foto stânga). La fel ca şi Kohl, acesta a fost testat pozitiv anul acesta, în urma probelor luate în Turul Franţei.

Beltran ce a concurat în Turul Franţei pentru echipa Liquigas a fost eliminat din cursă după a şaptea etapă, el fiind depistat pozitiv cu EPO în probele luate după prima etapă. Liquigas îl dă în judecată pe Beltran pentru daunele create echipei în acest caz, echipă cu care semnase un contract în care era prevăzut faptul ca nu se va dopa.

Directorul Agenţiei Franceze de Antidoping, Pierre Bordry (foto mijloc), a declarat că a înştiinţat şi Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) de acest caz, aşteptându-se la o extindere a suspendării ciclistului spaniol la nivel internaţional.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.