Cel ce este considerat a fi cel mai mare ciclist al tuturor timpurilor, poreclit şi „canibalul” pentru că voia să câştige fiecare cursă în care participa, ciclistul belgian Eddy Merckx a declarat că ar vrea ca la reîntoarcerea americanului Lance Armstrong in ciclismul de elită, acesta să domine Turul Italiei şi cursele în care va participa.

Merckx crede că şansele americanului la victorie sunt destul de mari, în ciuda faptului că a făcut o pauză îndelungată din activitatea competiţională: „trei ani de pauză e mult, dar (Armstrong) e diferit. Ştiu că se antrenează intens. Va fi o mare dispută pe şosea şi un spectacol deosebit pentru fani.”

În acceaşi declaraţie, fostul mare campion, l-a amintit şi pe Contador, spunând despre acesta că este un ciclist tânăr foarte talentat, valoros, bun pe căţărări şi la contratimp – calităţi ce fac diferenţa. După ce a câştigat anul acesta Turul Spaniei, Contador a devenit, alături de Merckx, unul din cei cinci ciclişti care au reuşit tripla (Turul Italiei, Turul Franţei şi Turul Spaniei).

Armstrong va pleca săptămâna viitoare la un cantonament cu echipa Astana în Tenerife, la care se va alătura şi Alberto Contador, refăcut după intervenţia chirurgicală de la începutul săptămânii.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.