După ce şi-a anunţat retragerea din ciclism, după Campionatele Mondiale de la Varese, dublul campion mondial (2006 şi 2007) şi campionul olimpic de la Atena (2004), italianul Paolo Bettini se pare că vrea să se întoarcă în ciclism, dar nu ca rutier ci ca manager al viitoarei echipe Fuji-Servetto.

Fuji-Servetto va fi denumirea în 2009 a actualei Scott-American Beef, echipă ce s-a format din Saunier Duval-Scott după retragerea sponsorului principal (Saunier Duval) în urma rezultatelor pozitive la testele antidoping ale lui Riccardo Ricco şi Leonardo Piepolli de anul acesta din Turul Franţei.

Bettini s-a întâlnit sâmbătă, 30 noiembrie, cu Mauro Gianetti (patronul GM Bikes – sponsorul echipei Scott-American Beef) şi cu Joxean Fernández Matxin, în Elveţia pentru a negocia preluarea echipei. Intenţiile lui Bettini nu sunt pe deplin cunoscute, dar se pare că ar merge până la a cumpăra pachetul majoritar la GM Bikes pentru a fi managerul echipei.

În cazul în care italianul va reuşi în acţiunea sa, se poate să avem o fuziune între Fuji-Servetto şi Acqua&Sapone (Fuji-Servetto având licenţă ProTour pentru 2009, iar Acqua&Sapone ciclişti precum Stefano Garzelli sau Luca Paolini).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.