După ce au aflat pe unde vor colinda la anul în Turul Franţei şi au idee despre traseul din Turul Italiei (chiar dacă nu e ofical), cicliştii şi managerii echipelor aşteaptă să vadă şi ce surprize le vor rezerva organizatorii Vueltei din 2009. Traseul din Turul Spaniei 2009 este încă necunoscut, el va fi anunţat oficial pe 17 decembrie la Madrid.

Până în acest moment cunoscutele din Vuelta 2009 sunt: directorul cursei nu mai este Victor Cordero, el fiind înlocuit cu Javier Guillen, Unipublic nu va mai organiza cursa singuri – ASO cumpărând 49% din acţiuni. Startul în cursă va avea loc în Olanda pe 29 august 2009, finalul va consta într-un circuit pe 20 septembrie la Madrid, iar după ce organizatorii au vizitat două ascensiuni (Aitana and Xorret de Cati) este posibil ca şi acestea să fie incluse în traseul turului.

După startul olandez Turul ar putea ajunge la Lloret de Mar, de unde apar doua variante: una din variante ar fi un traseu în sens orar până la Madrid, iar a doua variantă ar fi să reia etapele de anul acesta din Andorra, urmând ca apoi să se îndrepte din nou spre est înainte de a ajunge la Madrid, însă hotărârea aparţine organizatorilor şi o vom afla peste 2 săptămâni.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.