Agenţia Antidoping din Luxemburg a închis dosarul ciclistului, din aceeaşi ţară, Frank Schleck (CSC Saxo Bank), în legătură cu „Operaţiunea Puerto”. În urma dovezilor şi a investigaţiilor făcute, Agenţia a hotărât să nu aplice sancţiuni disciplinare ciclistului luxemburghez, acesta fiind absolvit de vină în cazul spaniol de dopaj al doctorului Eufemiano Fuentes.

Schleck a fost suspendat începând cu data de 2 octombrie 2008 de către echipa sa, CSC, după ce a confirmat plata a 7000 de Euro în contul lui Fuentes. Se pare că acei bani au fost plătiţi pentru programe de antrenament şi nu pentru substanţe interzise (cel puţin aşa susţine ciclistul luxemburghez).

După ce a aflat vestea cea bună, Frank a declarat: „ În primul rând sunt bucuros că am avut şansă să dovedesc că sunt nevinovat. Am un respect deosebit pentru activitatea Agenţiei Antidoping din Luxemburg, motiv pentru care i-am stat la dispoziţie cu toate detaliile legate de acest caz. Pe tot timpul investigaţiei am crezut într-o decizie favorabilă, deoarece am conştiinţa curată. Acum, pot să mă concentrez asupra noului sezon şi abia aştept să revin în forţă.”

Frank Schleck a devenit anul acesta pentru a doua oară campion naţional în cursa de fond (prima oară fiind în 2006), a terminat Turul Franţei pe locul 6, după ce a purtat 2 zile tricoul galben de lider în clasamentul general, a obţinut locul 2 în Amstel Gold Race şi locul 3 în Liege-Bastogne-Liege.

1 COMMENT

  1. da Frank. Esti curat ca lacrima, ce sa zic. Sa fim seriosi…oricum succes, desi daca nici dopat nu ai reusit ceva, ma indoiesc ca o sa mai fii in stare de ceva, acum ca revin baietii grei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.