Rutierii bucureșteni s-au reîntâlnit duminică dimineața. După festivitatea de deschidere a noului sezon de ciclism de șosea, cei aproape 100 de sportivi s-au îndreptat spre stadionul I.T.B. din șoseaua Olteniței, de unde s-au dat plecările tehnice.
 

În așteptarea startului cursei seniorilor, am asistat la pasionante sosiri ale concurenților plecați pe șoseaua București – Oltenița, în celelate probe care au figurat în programul competiției. La categoria bicicletelor de oraș, cursa a fost câștigată la sprint de Gh. Toader (Metalul), care l-a întrecut pe cicloturistul Aurel Canja. În alergarea rezervată posesorilor de biciclete de semi-cursă s-au detașat Z. Coșa (Steaua), V. Burlacu (Dinamo), P. Murșa (Metalul) și A. Dincă (Steaua), primul câștigând, de asemenea, la sprintul final. Tot la demaraj a fost cunoscut și învingătorul în întrecerea juniorilor de categoria a II-a, Mircea Gociman (C.S.S.). M. Tacacs (Flamura Roșie) a câștigat într-un spectaculos finiș proba juniorilor de categoria I.

În sfârșit, s-a dat startul în cursa seniorilor. Gh. Bădără, C. Melcioc și alți tineri cicliști, în vervă deosebită, încearcă să se desprindă de pluton. După repetate atacuri lansate pe rând de o serie de alergători și anihilate de pluton, C. Ciocan, Gh. Neagoe, C. Porumb și C. Istrate reușesc să evadeze. Până la ieșirea din comuna Frumușani, punctul de întoarcere, ei își creează un avans de peste 500 de metri. În urmărirea fugarilor plutonul se fragmentează. La Popești-Leordeni notăm următoarea situație, la 800 de metri de fugari urmează un grup format din I. Ardeleanu, M. Magiaru, I. Vlaicu, C. Baciu, St. Petrescu, după alți 300 de metri au trecut V. Jica, N. Chiriacescu, A. Mitef, și apoi plutonul. Acum era clar că învingătorul va fi unul din cei patru. La sprintul final a învins Gh. Neagoe (Steaua) cronometrat după 40 de km cu 1.07.11. În același timp au sosit C. Porumb (I.T.B.), C. Istrate (Voința) și C. Ciocan (Petrolul Ploiești). În proba rezervată tineretului a învins alergătorul A. Winterhorn (Voința) marcat cu 1.03.28 pe distanța de 30 de km.


SPORTUL ROMÂNESC, Traian Ioanițescu

Martie 16, 1965


LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.