Rutierii echipelor Astana şi Caisse d’Epargne, Alberto Contador şi Alejandro Valverde par a-şi concentra atenţia anul acesta spre Marea Buclă. Ambii şi-au propus participarea în câteva curse, însă doar atât cât să se menţină în formă, fără riscul de a ajunge obosiţi la startul Turului Franţei din vară.

Exclus din Marele Tur anul trecut, fără posibilitatea de a–şi apăra titlul obţinut în 2007, Alberto Contador pare hotărât să-şi treacă în palmares un al doilea titlu în Turul Franţei.

Sezonul 2009 pentru Contador va începe în Portugalia, cu Turul Algarve (18-22 februarie), va continua cu Paris-Nisa (8-15 martie), cursa pe care a şi câstigat-o în 2007, după care se va întoarce în Spania pentru a participa la alte două curse. Va concura în Turul Castilla şi Leon (Vuelta a Castilla y Leon) din 23 până în 27 martie şi în Turul Ţării Bascilor (Vuelta Ciclista al Pais Vasco) din 6 până în 11 aprilie, curse pe care de-altfel le-a şi câstigat în 2008. Vor urma antrenamente pentru restul lunii aprilie şi luna mai, ultima cursă în care Contador va apărea înaintea Marii Bucle fiind Dauphine Libere (7-14 iunie).

Programul campionului 2008 UCI ProTour va începe în 2009 pe 21-22 februarie cu participarea la Turul ciclist internaţional Haut Var (Franţa). Valverde va reveni în Spania pentru a concura în Clasica de Almeria pe 1 martie şi Vuelta a Murcia (4-8 martie) cursă organizată în zona sa natală şi pe care a câştigat-o în 2004, 2007, 2008. Se va întoarce în Franţa pentru a lua startul pe 22 martie într-o cursă câştigată de el anul trecut – GP Cholet şi Paris-Camembert, iar apoi în Criterium International (28-29 martie).

În primăvară, Valverde va mai alerga în Gran Premio de Estella şi Gran Premio de Amorebieta, înaintea clasicelor Amstel Gold Race, Fleche Wallonne şi Liege – Bastogne – Liege. Înaintea Marelui Tur îl vom mai vedea în Volta a Catalunya, Dauphine Libere şi Campionatele Naţionale ale Spaniei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.