Robbie McEwen a adus prima victorie într-o cursă de ProTour pentru nou formata echipă Katusha. A fost un moment emoţionant pentru australian: “Este un lucru special să câştigi în ţara natală, în cea mai importantă competiţie a Australiei. În faţa atâtor oameni – a fost o atmosferă specială”.

Prologul Tour Down Under s-a desfăşurat în capitala statului Australia de Sud, Adelaide, în jurul Parcului Rymill pe distanţa de 51 km (30 de ture a 1,7 km fiecare).

Prima acţiune a fost iniţiată în a doua tură de Jack Bobridge (UniSA-Australia) şi Maciej Bodnar (Liquigas), cărora li se va alătura în runda a şasea Alexandr Pliuschin de la Ag2R La Mondiale. Din păcate pentru moldovean, nu au avut nici o sanşa.

Soarta prologului însă, s-a jucat chiar în ultimul tur, când echipele Columbia, Saxo Bank, UniSA-Australia şi Rabobank au declanşat un atac furibund. Şi cel care a trecut primul linia de sosire a fost cel care deţinea 12 victorii în acest tur până la această ediţie – Robbie McEwen. Australianul le-a lăsat locurile doi şi trei neo-zeelandezului Wim Stroetinga ( Milram) şi respectiv australianului Graeme Brown (Rabobank). Lance Armstrong se va clasa pe locul 64, iar moldoveanul Alexandr Pliuschin pe 23.

Clasament Prolog

1. Robbie McEwen (Aus)
2. Wim Stroetinga (Ned)
3. Graeme Brown (Aus)
4. Andre Greipel (Ger)
5. Jose Rojas (Spa)
6. Allan Davis (Aus)
7. Baden Cooke (Aus)
8. Francesco Chicchi (Ita)
9. Hilton Clarke (Aus)
10. Chris Sutton (Aus)

TeamKatusha
Team Milram
Rabobank
Team Columbia-HighRoad
Caisse D’Epargne
QuickStep
UniSA
Liquigas
Fuji-Servetto
Garmin-Slipstream

1h04’32”
0″
0″
0″
0″
0″
0″
0″
1″
1″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.