Rutierul echipei Columbia- High Road, André Greipel a câştigat etapa de deschidere a Turului Down Under, desfaşurată între Norwood şi Mawson Lakes, pe o distanţa de 140 km. Susţinut de echipa sa, care a controlat bine ostilităţile în ultimul kilometru, Greipel a reuşit să îi întreacă pe Baden Cooke (UniSA-Australia) şi Stuart O’Grady (Saxo Bank).

Traversând dealurile din apropierea localităţii Adelaide, traseul etapei nu părea a da şanse vreunei evadări. Şi totuşi după 10 kilometri de la start, Olivier Kaisen (Silence-Lotto) şi Andoni Lafuente (Euskaltel-Euskadi) s-au desprins de pluton. Ei de-altfel au şi câştigat cele două sprinturi şi căţărările de la kilometri 40 şi 60, Olivier Kaisen îmbrăcând tricoul de cel mai bun sprinter, iar Lafuente este pe primul loc în clasamentul căţărătorilor.

Cei doi îndrăzneţi au fost prinşi după 100 de km de evadare, moment în care, în dreptul bornei cu numărul 110 un alt rutiei şi-a încercat norocul – Jack Bobridge de la UniSA-Australia. Dar nu a fost să fie nici o şansă nici pentru el. Cu 10 km înainte de finish echipele Columbia şi Rabobank au început să pregătească terenul pentru sprinterii lor. Şi Greipel, câştigătorul de anul trecut al competiţiei a ieşit învingător preluând şi şefia clasamentului general la o diferenţa de cinci secunde faţă de Cooke.

Dar ziua de astăzi nu a fost aşa norocoasă pentru Robbie McEwen (Katusha). În ultimii 150 m, în sprintul final a lovit aparatul foto al unui spectator şi s-a lovit la braţ.

Clasament 1 etapă

1 André Greipel (Ger) Columbia – High Road 3.45.27 (37.258 km/h)
2 Baden Cooke (Aus) UniSA
3 Stuart O’Grady (Aus) Saxo Bank
4 Robbie McEwen (Aus) Katusha
5 Jacopo Guanieri (Ita) Liquigas

Clasament general

1 André Greipel (Ger) Columbia – High Road 3.45.16
2 Baden Cooke (Aus) UniSA 0.05
3 Olivier Kaisen (Bel) Silence – Lotto
4 Stuart O’Grady (Aus) Saxo Bank 0.07
5 Andoni Lafuente (Spa) Euskaltel – Euskadi

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.