Allan Davis (Quick Step), rutier care a luat startul la toate cele 11 ediţii organizate ale Tour Dwn Under, pare a-şi fi atins scopul cu care a venit la această competiţie, prin câştigarea etapei a doua, desfaşurată astăzi: “Acesta a fost obiectivul meu pentru această saptamană; orice alt rezultat bun va fi un bonus”.

Trasel etapei i-a purtat pe rutieri 145 km între Hahndorf şi Stirling, pe dealurile situate la 30 km de Adelaide. Din localitatea Hahndorf s-a dat startul şi în 2006, când tot australianul Davis câştiga. Evadarea zilei va fi cea alcătuită de trioul Guillaume Blot (Cofidis), Markel Irizar (Euskaltel-Euskadi) şi Aaron Kemps (UniSA) iniţiată la 6 km de la start. Maximul atins a fost de 5’10”, înainte ca un grup de 11, printre care şi Lance Armstrong să îi prindă. Cu 25 km încă de parcurs plutonul era compact. Columbia – High Road a încercat să controleze ostilităţile în sprintul final, dar finish-ul în ascensiune a fost abordat foarte bine de Allan Davis.

Graeme Brown şi Stuart O’Grady au încheiat pe doi, respectiv trei, O’Grady menţinându-se în vânătoarea pentru victoria finală (locul 4 la general). Robbie McEwen a reuşit să ia startul terminând al 73-lea; Armstrong a trecut linia de sosire al 45-lea, iar moldoveanul Pliushin al 62-lea.

Clasament etapa

1 Allan Davis (Aus) Quick Step                                   3h46’25” (38,424 km/h)
2 Graeme Brown (Aus) Rabobank
3 Martin Elmiger (Swi) AG2R La Mondiale                        +2″
4 Stuart O’Grady (Aus) Team Saxo Bank
5 George Hincapie (USA) Team Columbia – High Road    +4″

Clasament general

1 Allan Davis (Aus) Quick Step                                7h31’42”
2 Andre Greipel (Ger) Team Columbia – High Road         +3″
3 Graeme Brown (Aus) Rabobank                                     +4″
4 Stuart O’Grady (Aus) Team Saxo Bank                           +8″
5 Baden Cooke (Aus) UniSA                                              +8″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.