Aflat în fruntea clasamentului în primele etape, australianul Graeme Brown (Rabobank) a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului în etapa a treia a Turului Down Under de anul acesta. Cu un traseu mai puţin spectaculos faţă de cel de ieri, etapa a purtat cei 133 rutieri care s-au aliniat la start pe distanţa de 136 km, până în cel mai sudic punct al competiţiei, Victor Harbor.

Meniul zilei de azi a cuprins două sprinturi – Meadows (km 57) şi Goolwa (km 99,1), completat de două căţărări – Wickhams Hill (km 31,4) şi Kerby Hill (km 116). Finalul plat pe ultimii 3 km prevestea un sprint masiv.

Urmărind un grup de 13 evadaţi, care îi conţinea pe Stuart O’Grady (Saxo Bank), Michael Rogers (Columbia) şi Lance Armstrong (Astana), echipa Rabobank l-a adus pe Brown în frunte. Australianul i-a întrecut pe compatrioţii săi Allan Davis (Quick Step) şi Stuart O’Grady (Saxo Bank).

Etapa nu a fost lipsită de incidente. Implicaţi într-o căzătură, datorată unei motociclete aflată pe marginea şoselei cu puţin inaintea kilometrului 20 al cursei, Andre Greipel (Columbia) şi-a dislocat umărul, fiind dus la un centru medical pentru a fi tratat. Mai norocos Allan Davis, implicat şi el în incident a continuat cursa, clasându-se chiar pe locul 2 şi păstrându-şi poziţia de lider la general.

Clasament etapa 3

1 Graeme Brown (Aus) Rabobank                         3h15’35” (41,721 km/h)
2 Allan Davis (Aus) Quick Step
3 Stuart O’Grady (Aus) Team Saxo Bank
4 George Hincapie (USA) Team Columbia – High Road
5 Luis Leon Sanchez Gil (Spa) Caisse d’Epargne

Clasament general

1 Allan Davis (Aus) Quick Step                            10h47’11”
2 Graeme Brown (Aus) Rabobank
3 Stuart O’Grady (Aus) Team Saxo Bank                         +5”
4 Martin Elmiger (Swi) AG2R La Mondiale                     +14”
5 Michael Rogers (Aus) Team Columbia – High Road   +18”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.