Allan Davis (Quick Step) şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general cu victoria din etapa a patra (Burnside Village – Angaston, 143 km). Traversând regiunea viticolă Barossa, etapa a avut un traseu valonat, cu două sprinturi şi o căţărare scurtă, dar grea cu 39,5 km înainte de linia de sosire. Finish-ul în uşoară urcare a fost şi de data asta agreat de cel care se clasa pe locul 5 în clasamentul căţărătorilor în Turul Franţei 2005, australianul Davis.

Fără Andre Greipel, care nu a luat startul, plutonul a fost animat încă de la kilometrul 2 de o evadare a trei rutieri: Alexander Efimkin (Ag2R-La Mondiale), Andoni Lafuente (Euskaltel-Euskadi) şi Travis Meyer (UniSA-Australia). Avantajul lor va creşte rapid, ajungând la un maxim de 9’30”. Sub imboldul rutierilor de la Katusha, plutonul se va mobiliza, Lafuente fiind prins pe căţărarea Menglers Hill, iar ceilalţi doi cu 20 de km inainte de finish.

Profitând de trena dusă de echipa Rabobank pentru Graeme Brown, Davis a trecut primul linia de sosire după 3h29’35”. Singurul “intrus” printre australieni în primii 5 a fost spaniolul Jose Joaquin Rojas Gil (Caisse d’Epargne).

Davis este pentru a treia zi consecutiv în tricoul ocru al conducătorului din clasamentul general, la 4 secunde de Brown şi 15 de O’Grady.

Clasament etapa 4

1 Allan Davis (Aus) Quick Step                                  3h29’35”
2 Graeme Brown (Aus) Rabobank
3 José Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d’Epargne
4 Stuart O’Grady (Aus) Team Saxo Bank
5 Mark Renshaw (Aus) Team Columbia – High Road

Clasament general

1 Allan Davis (Aus) Quick Step                                 14h16’36”
2 Graeme Brown (Aus) Rabobank                                         +4″
3 Stuart O’Grady (Aus) Team Saxo Bank                               +15″
4 Martin Elmiger (Swi) AG2R La Mondiale                             +24″
5 José Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d’Epargne                   +26″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.