Într-un final confuz Francesco Chicchi (Liquigas) a câştigat astăzi ultima etapă din Tour Down Under. Ziua a fost însă a australianului Allan Davis, care şi-a trecut în palmares victoria finală, dar şi a lui Lance Armstrong care a făcut puţin spectacol în faţa plutonului. Luis Leon Sanchez (Caisse d’Epargne), Bernhard Eisel (Team Columbia), Christian Knees (Milram) şi cel care va deveni simpatic publicului prin numeroasele încercări de evadare, Jack Bobridge de la The UniSA-Australia se vor desprinde din pluton în primele ture din cele 20 a câte 4,5 km programate pentru ultima erapă. Celor şapte rutieri li se va alătura Lance Armstrong, dar toată acţiunea lor va fi vigilant supraveghiată de echipa lui Davis, Quick Step. Pe ultimii 20 de m ai sprintului final lui Brown i-a ieşit picioruldin pedală, fapt ce i-a distras atenţia şi lui McEwen. Chicchi a fost cel care a profitat de moment trecând primul linia de sosire.

Modest Davis a pus victoriile sale din această săptămană pe seama echipei sale şi se gandeşte deja la următoarea cursă „Principalul meu obiectiv este Milano-Sanremo. Antrenamentul meu din iarnă vizează un varf de formă pentru luna martie. E doar începutul”.

Armstrong, care prin revenirea sa a adunat un public numeros (740.000 spectatori toată săptămana) a terminat al 29-lea în clasamentul general, la 49 de secunde faţă de Davis. Dar şi el se gândeste la următoarea competiţie: Turul Californiei (18-22 februarie): “În California va fi mai greu, cu etape mai lungi şi căţărări mai dure. Vor fi două probe de contratimp”.

Moldoveanul Alexandre Pliushin în vârstă de 22 de ani, care pedalează pentru AG2R La Mondiale, echipă care pare deschisă pentru cicliştii din Europa de Est, a încheiat Tour Down Under pe locul 62 la general şi pe 11 în clasamentul tinerilor.

Clasament etapa 6

1 Francesco Chicchi (Ita) Liquigas                                     1h42’00”
2 Robbie McEwen (Aus) Team Katusha
3 Graeme Brown (Aus) Rabobank
4 Gregory Henderson (NZl) Team Columbia – High Road
5 José Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d’Epargne

Clasament general

1 Allan Davis (Aus) Quick Step                                        19h26’59”
2 Stuart O’Grady (Aus) Team Saxo Bank                                    +25″
3 José Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d’Epargne                        +30″
4 Martin Elmiger (Swi) AG2R La Mondiale                                  +30″
5 Wesley Sulzberger (Aus) Française Des Jeux                           +37″

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.