Tom Boonen a avut astăzi motive de bucurie. Rutierul de la Quick Step a reuşit să câştige etapa a treia a Turului Qatar, trecând totodată şi în fruntea clasamentului general, în timp ce Tribunalul din Turnhout, Belgia a hotărât să nu-i mai aplice nici o altă sancţiune legată de consumul de cocaină.

Şi în această etapă am avut un start agresiv care a dus la ruperea plutonului în cinci. La kilometrul 21,5 după primul sprint intermediar, campionul Poloniei, Marcin Sapa (Lampre-NGC) evadează urmat de elveţianul Martin Kohler (BMC Racing Team). În urmărirea celor doi vor pleca alti trei rutieri, dar toţi vor fi ajunşi de un grup de 26 de rutieri cu 16 km înainte de finish.

Cicliştii echipei Cervelo vor încerca să repete “figura” din etapa precedentă, dar Quick Step le va încurca planurile, Steven De Jongh lansându-l pe Boonen care va ajunge primul la Al Zubarah după 137,5 km rulaţi. Belgianul i-a depăşit pe Danilo Napolitano (Katusha), campionul Belgiei Jurgen Roelandts (Silence-Lotto) şi Heinrich Haussler (Cervelo Test Team). Mark Cavendish şi-a irosit şansa de a participa la sprintul final făcând o pană cu 1,2 km înainte de linia de sosire.

Cu cele 10 secunde bonus ca învingător de etapă Boonen îl depăşeşte exact cu 6 secunde pe Roger Hammond.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.