Campionatele republicane de semifond pe echipe s-au încheiat și anul acesta – cu toată absența câtorva titulari din echipele noastre fruntașe – cu rezultate tehnice bune. Ieri dupa-amiază, pe șoseaua Pitești, Dinamo I a câștigat pentru a treia oară la rînd titlul de campioană a țării în proba – devenită clasică prin înscrierea ei în programul Olimpic – de 100 km contra cronometrului pe echipe.

E drept că anul acesta dinamoviștii au avut dificultățicu alcătuirea formației, lipsindu-le Cosma și Zanoni, dar ”suplinitorii” Voinea și Cristescu au depus toate eforturile alături de Moiceanu și Șelaru, pentru ca echipa lor să iasă învingătoare. Și au reușit. Mai mult chiar, dacă dinamoviștii ar fi izbutit să mențină tot timpul realizat pe primele două treimi ale traseului, ei s-ar fi apropiat chiar de recordul probei (2.17.06) care le aparține. Pe ultimii 30 km insă, unul dintre cele patru ”pistoane” ale mașinii dinamoviste, Cristescu, n-a mai dat randamentul de la început și astfel echipa a trebuit să se mulțumească cu timpul de 2.20.01 – foarte bun și acesta.

Principala adversară a dinamoviștilor a fost, după cum era de așteptat, C.C.A. I. Deși lipsită de aportul lui Stoica, echipa militară s-a descurcat destul de bine. Neagoe a fost principalul ei animator, Rădulescu și Ion Vasile l-au secondat destul de bine, dar punctul slab l-a constituit Duță. C.C.A. I s-a clasat pe locul 2 cu 2.21.33.

Olimpia Brașov (2.21.33) și Flacăra Roșie (2.28.01) care ar fi ocupat locurile 3 și respectiv 5, au fost descalificate pentru că au mers în plasa echipei Dinamo I. Pe locul 3 s-a clasat astfel Voința București (Ariton, Dobrescu, Cohanciuc, Mitef) cu timpul de 2.25.35.

Și echipa campioană de juniori de anul trecut, Petrolul Ploiești, și-a păstrat titlul. În plus, și-a îmbunătățit în mod simțitor timpul, realizând pe 50 de km 1.12.09 (anul trecut 1.15.41). Cei patru tineri care compun echipa antrenată de fostul alergător Sima Zosim sunt Șt. Padiu, A. Rusu, P. Dulu și C. Ciocan. I.T.B. I, clasată pe locul 2 cu 1.12.42 și-a ameliorat de asemenea performanța de anul trecut, luptând cu dârzenie pentru a apăra prestigiul ciclismului junior din Capitală. Era și necesar s-o facă, pentru că altfel, pentru că în general, tinerii cicliști din București s-au arătat inferiori echipelor provinciale care au ocupat 4 din primele 6 locuri (3. S.S.E Timișoara, 4. Olimpia Brașov, 5. Flacăra Roșie București, 6. Tractorul Brașov).

Privit pe planul general al ciclismului nostru, acest progres vădit al alergătorilor din alte orașe este îmbucurător și promițător. Aceasta desigur nu trebuie să împiedice pe tinerii alergători din Capitală să-și intensifice pregătirile, pentru a nu rămâne și pe mai departe in urmă

C. DIAMANTOPOL, INFORMAȚIA BUCUREȘTIULUI

20 IUNIE 1961

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.