Bradley Wiggins a predat şefia clasamentului general compatriotului său Roger Hammond (Cervelo Test Team), învigătorul din etapa a doua a Turului Qatar. Napolitano de la Team Katusha va lua locul secund, iar Heinrich Haussler (Cervelo Test Team) şi Tom Boonen (Quick Step) locurile trei şi patru.

Cum mai rar se întâmplă în ciclismul profesionist, startul a fost unul rapid cu lupte pentru prima poziţie în pluton. Inevitabil s-a produs o scindare, în faţă detaşându-se 14 rutieri, dintre care 6 de la Cervelo Test Team: Hammond, Haussler, Andreas Klier, Xavier Florencio, Daniel Lloyd şi Gabriel Rasch; Napolitano (Katusha); Boonen, Steven De Jongh şi Kevin Hulsmans de la Quick Step; Vicente Reynes (Columbia-High Road), Angelo Furlan (Lampre-NGC), Murilo Fischer (Liquigas) şi Johan Van Summeren (Silence-Lotto).

În ciuda eforturilor celor de la Cervelo şi Quick Step de a rupe miniplutonul, cu 10 km înainte de final cei 14 se menţineau în grup compact, la distanţă de 1’53” de restul rutierilor. Lloyd va ataca, dar va fi astâmpărat de rutierii de la Quick Step. Va urma Rasch, care îl va lansa perfect pe Hammond cu 2,8 km înainte de linia de sosire. Napolitano va profita de munca celor de la Quick Step şi va fura locul doi. Cu bonusul acordat pentru victorie, Hammond preia primul loc la general, conducând cu 6 secunde în faţa lui Boonen.

Etapa a doua, desfăşurată pe 134 km de la Khalifa Stadium la Al Khor Corniche a deschis seria celor 5 manşe croite cu finish-uri pentru sprinteri. Următoarea etapă ne propune un periplu de 137,5 km între Al Zubarah şi Doha Golf Club.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.