Tom Boonen, rutier al echipei Quick Step a încheiat Turul Qatarului din acest an cu tricoul galben pe umeri. În clasamentul general a fost urmat de Heinrich Haussler, Mark Hammond şi alti trei alergători de la Cervelo Test Team, echipă care a făcut o impresie foarte bună în cadrul competiţiei.

Etapa a cincea a fost neutralizată, ca urmare a decesului ciclstului belgian Frederiek Nolf de la echipa Topsport Vlaanderen, care se şi va retrage din competiţie. Cicliştii au rulat într-un tempo scăzut în memoria colegului lor.

Britanicul Mark Cavendish (Columbia-Highroad) a fost cel care a câştigat detaşat ultima etapă a turului, dedicând victoria familiei lui Frederiek. În lungime de 121 km, manşa dintre Sealine Beach Resort şi Doha Corniche s-a încheiat cu 7 circuite a 9 km pe Doha Bay.

Într-o zi mult mai calmă decât precedentele, 6 rutieri s-au despins la doar 2 kilometri de la start. Cu un avans de 4’30” înaintea celor 7 circuite ce au marcat finalul etapei, cei 7 vor fi ajunşi la 14,5 km de linia de sosire. Echipa Columbia va controla foarte bine finalul şi ghidat de Marcel Sieberg şi Gregory Henderson, Cavendish va trece linia de finish cu 2 lungimi de bicicletă în faţa lui Robert Forster (Milram) şi a lui Heinrich Haussler (Cervelo). Fără a se implica în sprintul final Boonen a încheiat etapa pe locul 10.

Este al treilea tur câştigat de Tom Boonen, după cele din 2006 şi 2008. Belgianul s-a impus cu un avans de opt secunde în faţa germanului Heinrich Haussler.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.