Răsturnând toate pronosticurile făcute înainte de cursă, tânărul alergător dinamovist W. Ziegler a repurtat o victorie neașteptată într-una din cele mai importante întreceri rutiere la startul căreia s-au alinit cicliști consacrați ca L. Zanoni, V. Dobrescu, D. Munteanu, A. Șelaru, G. Torok și alții.

La vârsta de 21 de ani, W. Ziegler se afirmă astfel ca una din cele mai autentice speranțe ale ciclismului nostru. În această cursă, echipa Dinamo a dovedit un exemplar spirit de luptă și o bună pregătire morală. După abandonul lui Zanoni, dinamoviștii nu s-au descurajat și au luptat cu îndârjire, cucerind o confortabilă victorie pe echipe.


Desfășurată de-a lungul a 1134 km, circuitul ciclist al regiunii Stalin a fost frumos, plin de neprevăzut, și cu multe evadări spectaculoase. N-au lipsit nici clipele dramatice, ca de pildă în etapa Sibiu – Mediaș – Sibiu, în care ploaia și frigul au făcut ravagii: 19 cicliști au abandonat, adăpostindu-se în casele țăranilor. În această dură etapă, C. Istrate a ținut și de data aceasta să ne arate că rămâne același ”as” al șoselelor neasfaltate, făcând o cursă excelentă. Trebuie însă arătat că pentru competițiile cicliste de primăvară, Circuitul regiunii Stalin a cerut eforturi prea mari alergătorilor, o dovadă fiind faptul ca din 62 de alergători, numai 28 au semnat ultimele foi de start. Este adevărat insă că unele echipe s-au prezentat nepregătite.


În ultima etapă, Sibiu – Orașul Stalin (145 km), a câștigat V. Mihnevici, realizând timpul de 4.15.28 după ce a întrecut la sprintul final pe alergătorul maghiar Matray și pe Cosma.


Urmărind cursa, am remarcat câțiva tineri care promit mult pe viitor. Al. Mitroi (C.C.A.), Fl. Cristescu (C.P.B.), care se anunță un bun cățărător, P. Greff (Tractorul), un rutier cu mult nerv, Gh. Neagoe (Recolta), se înscriu cu majuscule la capitolul afirmărilor. Dintre alergătorilor maghiari, cel mai bine pregătit s-a prezentat vechea noastră cunoștință G. Torok, mereu prezent la orice evadare, iar dintre rutierii noștri mai ”bătrâni” mereu citați C. Istrate, P. Nuță și C. Daleu.

Circuitul Regiunii Stalin a fost urmărit cu interes de amatorii de sport din întreaga regiune și rămâne una din importantele curse cicliste ale calendarului nostru, contribuind la popularizarea sportului cu pedale.ILIE GOGA, INFORMAȚIA BUCUREȘTIULUI, 28 MARTIE 1961LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.