Ieri, în ziua a doua a campionatelor naționale, s-a desfășurat proba de 500 m (rezervată juniorilor mici) cu start de pe loc. Și-au disputat întâietatea 30 de tineri cicliști. S. MIhălțeanu (Victoria), marcat cu 39.2 secunde, a condus până la ultimul concurent.

Când talentatul nostru pistard, Dan Popovici, care a încheiat plutonul celor 30 de participanți își făcea încălzirea înaintea startului, a început o ploaie deasă. Înfruntând stropii mari de ploaie, juniorul de la Dinamo a pedalat cu o vigoare demnă de invidiat, fiind cronometrat la sfârșitul celor 500 m cu 37.1 secunde, timp ce reprezintă un nou record republican (vechiul record de 37.8 aparținându-i tot lui), stabilind o performanță care confirmă calitățile autorului ei. Primele 3 locuri in clasament au fost ocupate:

1. D. Popovici (Dinamo) 37.1

2. S. Mihălțeanu (Victoria) 39.2

3. M. Caragea (Voința) 39.6


Întrecerile continuă azi pe velodromul Dinamo cu proba de urmărire individuală și mâine cu proba de viteză, întreruptă marți, la ora 16.30.


Programul primei zile din cadrul campionatelor de pistă ale Capitalei s-a încheiat într-un mod cu totul neprevăzut. După ce s-au consumat seriile de viteză la juniori, arbitrul principal Anghel Marulis a decis suspendarea concursului. De ce? La sfârșitul unei serii, juniorul N. Danianopol (I.T.B.), s-a răsturnat, accidentându-se. Spre suprinderea generală, medicul sportiv nu se afla însă pe velodrom. Considerăm că tovarășul A. Marulis a greșit permițând împotriva regulamentului F.R.C. începerea întrecerilor fără a se asigura asistența medicală. Dar mai grav a greșit tovarășul H. Boureanu din cadrul U.C.F.S. oraș București, care având sarcina să se ocupe de organizarea concursului a uitat în sertar adresa ce trebuia înaintată secției sanitare a Sfatului popular al Capitalei. Cum poate fi calificată această atitudine? Fără discuție e vorba de o neglijență crasă.


TRAIAN IOANIȚESCU

INFORMAȚIA BUCUREȘTIULUI, 28 IULIE 1963

SHARE
Previous articleTurul Qatar la feminin
Next articleInvincibilul Cancellara

2 COMMENTS

  1. Ma bucur cand citesc si de ciclismul de velodrom din ROMANIA.Chiar daca avem un singur velodrom ,am reusit sa obtinem f. multe rezultate de valoare in compania altor sportivi care se antrenau pe diferite piste.Velodromul de la DINAMO are calitati tehnice pe care multe piste nu le au.Poate cu noile alegeri ciclismul de pista va reinvia.Acest lucru se poate realiza cu o echipa noua si care crede in dezvoltarea sportului ca factor esential in dezvoltarea societatii.

  2. Salut Fane,
    Este adevarat ce spui ,dar erau alte vremuri in anii aceia.
    Poate ne vedem intr-o zi ,ce zici?
    Puiu Stefan Fost la Steaua ,tu erai la CPB

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.