Într-o etapă desfăşurată pe o ploaie rece, cu vânt puternic, care ne-a purtat 186,6 km pe costa Pacificului, din Sausalito către sud până în Santa Cruz, fără a rata traversarea vestitului Golden Gate Bridge, Tom Peterson (Garmin-Slipstream) a reuşit să pună primul roata pe linia de finish. Levi Leipheimer (Astana) atacând la momentul oportun a încheiat cursa în spatele conaţionalului său şi a preluat poziţia de lider în clasamentul general în defavoarea lui Mancebo, care a încheiat cursa la mai bine de un minut de Peterson şi Leipheimer.

Pe străzile din San Francisco, chiar după traversarea Podului Golden Gate un grup de 10 rutieri se va distanţa la un maxim de 5 minute de un pluton în cadrul căruia se vor produce numeroase căzături. Pe a doua căţărare a zilei, Bonny Doon Road, Barredo va fi cel care va declanşa ostilităţile, urmat de Tom Peterson (Garmin-Slipstream) şi Jason McCartney (Saxo Bank). Spaniolul de la Quick Step nu va putea susţine ritmul impus de Peterson şi McCartney şi va fi întrecut şi de Leipheimer. Aproape de vârf va fi rândul lui McCartney să fie lăsat în urmă. Va încerca să se realăture celor 2, dar se va pierde pe lunga coborâre ce va urma.

Grupul de urmăritori,  în care cea mai bine reprezentată echipă a fost Astana şi condus de Michael Rogers (Columbia-High Road) a trecut peste vârf cu doar 20 de secunde în spatele lui Peterson şi Leipheimer, . Australianul va fi chiar cel care va trece pe poziţia a treia linia de sosire, ocupând locul 2 la general, la 24 de secunde de Leipheimer.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.