Printr-un efort de echipă şi profitând de un pluton dezorganizat, Cervelo Test Team l-a purtat pe Thor Hushovd către linia de finish, norvegianul câştigând primul sprint final adevărat din acest tur. După 167,7 km petrecuţi pe şa într-o zi rece şi ploioasă la o lungime de bicicletă distanţă vor sosi şi triplul campion mondial, Oscar Freire (Rabobank) şi locotenentul lui Cavendish, Mark Renshaw (Columbia-Highroad) au reuşit să obţină locurile doi şi trei la finalul etapei dintre San Jose şi Modesto.

Înaintea primei căţărări a zilei – Sierra Road, situată la kilometrul 7,2 km al etapei, Bauke Mollema (Rabobank), Brian Vandborg (Liquigas), Jeff Louder (BMC Racing) şi Brad White (OUCH-Maxxis) vor evada. Dintre ei Bauke Mollema, era situat cel mai bine în clasametul general, la 2’14” de Leipheimer.

Pentru a-şi apăra poziţia de lider în clasametul căţărătorilor Francisco Mancebo (Rock Racing) se va alătura celor 4 rutieri, pe care de altfel nu îi va mai însoţi pe coborâre după ce şi-a atins scopul de a trece primul peste vârf, ajutându-i totuşi pe evadaţi să se distanţeze la 55 de secunde. Deşi vor atinge un maxim de 5’35” faţă de pluton în ultimii 3,2 km vor fi ajunşi şi cu toate că se aştepta ca Mark Cavendish (Columbia-High Road) să iasă învingător, frumos condus de trenuleţul Cervelo, Hushovd va trece primul linia de finish.

Leipheimer rămâne în tricoul de lider, fără a avea o zi liniştită. O căzătură în care a fost implicat la 48 km de la start i-a dat emoţii. Din fericire pentru american, nu a fost grav rănit şi a continuat cursa. Michael Rogers (Columbia – Highroad) se menţine la 24 de secunde in spatele lui Leipheimer, iar David Zabriskie (Garmin – Slipstream) la 28 se secunde distanţa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.