Este al treilea an consecutiv când Levi Leipheimer câştigă lupta cu cronometrul în Turul Californiei, reuşind de data asta să îşi şi îmbunătăţească timpul cu şapte secunde. Cu timpul de 30’39” americanul de la Astana l-a întrecut cu opt secunde pe campionul de contratimp al Statelor Unite, David Zabriskie (Garmin-Slipstream), care a trecut pe locul doi la general în defavoarea lui Michael Rogers (Columbia-Highroad).

106 rutieri s-au suit pe bicicletele de contratimp (Ivan Basso (Liquigas) şi Bernard Sulzberger (Fly V) nu au fost prezenţi la start) pentru a concura în etapa a şasea – contratimpul disputat pe 24 de km organizat, din nou, în regiunea Văii Santa Ynez, în Solvang. Traseul a fost unul valonat cu o diferenţă de nivel de aproximativ 100 de metri, cel mai dificil pasaj fiind uşoara căţărare Ballard Canyon. Saxo Bank a fost una din cele mai bine reprezentate echipe, cu 3 rutieri în top 10. Gustav Larsson a încheiat traseul pe locul trei, cu 17 secunde în spatele lui Leipheimer, iar Jens Voigt şi Jason McCartney rutieri ai aceleiaşi echipe au sosit pe locurile cinci, respectiv opt.

Singurul rutier de care Leipheimeir ar fi trebuit să se teamă era Lance. Folosind aceeaşi bicicletă ca şi în prima zi de concurs, returnată echipei sale miercuri, după ce fusese furată săptămâna trecută la Sacramento, Armstrong s-a clasat doar pe locul 14, obosit probabil după munca depusă pentru a apăra prima poziţie a coechipierului său.

Înaintea ultimelor două etape Leipheimer conduce la general cu 36 de secunde în faţa lui Zabriskie şi 46 faţă de Michael Rogers (Columbia-Highroad).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.