Învingându-şi ultimii doi colegi de evadare, rămaşi dintr-un grup de zece, Rinaldo Nocentini aduce în penultima etapă, victoria echipei AG2R La Mondiale. Locurile doi şi trei au fost ocupate de Hayden Rouslton (Cervelo) şi Pieter Weening (Rabobank).

Evadarea celor 10 rutieri va avea loc la kilometrul 10 din cei 143 cât a numărat etapa dintre Santa Clarita şi Pasadena. Nocentini a fost singurul rutier care a avut un coechipier printre evadaţi, pe Martin Elmiger. Ceilalţi opt au fost Frank Schleck (Saxo Bank), Markus Zberg (BMC Racing), George Hincapie (Columbia – Highroad), Hayden Roulston (Cervelo TestTeam), Chris Baldwin (Rock Racing), Pieter Weening (Rabobank), Addy Engels (Quick Step) şi Christian Vande Velde (Garmin – Slipstream).

Până în vârful singurei căţărări a etapei – Millcreek Summit (1463 m) rutierii din evadare vor lua un avans de 3 minute faţă de pluton. Având în vedere faptul că Hincapie şi Schleck erau la 6’30” în spatele lui Leipheimer la general, nu li se va permite evadaţilor decât un avans maxim de 4’30”. Căţărarea Millcreek a fost doar de categoria a treia, dar coborârea ce a urmat a fost demnă de o ascensiune de categoria întâi punând probleme rutierilor. Chiar liderul clasamentului căţărătorilor, Francisco Mancebo (Rock Racing) a părăsit turul în urma unei căzături survenite pe parcursul celor 24 de km din vârf până în Rose Bowl, unde cicliştii mai aveau de parcurs 5 ture de circuit.

Ochii tuturor erau aţintiţi asupra lui Hincapie, învingătorul de anul trecut de la Pasadena. Experimentatul american va fi însă forţat să răspundă unor atacuri ale lui Zberg, Elmiger şi Weening, menite să îl obosească. Cel care va profita va fi Schleck care va reuşi să parcurgă singur o tură, iar atacul său va fărâmiţa evadarea. În ultimul tur Nocentini, Roulston şi Weening vor ataca şi vor trece în acestă ordine linia de sosire.

Levi Leipheimer rămâne la 36 secunde distanţă de David Zabriskie (Garmin-Slipstream) şi 45 de Michael Rogers (Columbia-Highroad). Mai rămâne o zi de concurs, însă nu una uşoară, cu patru căţărări pe parcurs.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.