Etapa a doua din Paris-Nisa i-a adus lui Heinrich Haussler a treia victorie de anul acesta după câştigarea manşelor 1 şi 5 din Turul Algrave. Rutierul de la Cervelo Test Team şi-a lansat sprintul cu 200 m înainte de final, devansându-i pe Mark Renshaw (Columbia-Highroad) şi Mirco Lorenzetto (Lampre).

Toţi cei 159 de ciclişti s-au aliniat la start într-o zi  însorită, de data asta. Chiar din primul kilometru al cursei, ce a numărat 195,5km desfăşuraţi între Saint-Brisson-sur-Loire şi La Chapelle-Saint-Ursin, Piet Rooijakkers (Skil-Shimano) a atacat. Îi va lua cu el pe Aitor Hernandez (Euskaltel-Euskadi), Aleksandr Kuschynski (Liquigas) şi Christophe Laurent (Agritubel). Până la kilometrul 60 vor atinge un avans de 7’15”, dar cum sprinterii erau dornici de o victorie echipele lor vor înteţi ritmul, fapt ce va determina scindarea plutonului în trei grupuri. Fugarii vor fi prinşi cu 23 de km înainte de final.

Etapa nu va fi lipsită de incidente. La kilometrul 51 au fost antrenaţi într-o căzătură Kevin De Weert (Quick Step), Vladimir Efimkin (AG2R La Mondiale), Jose Angel Gomez Marchante şi oameni de la Katusha. Cu 2 km înainte de finish o altă căzătură îl va antrena şi pe Contador care va pierde mai bine de un minut, dar cum a avut loc în ultimii 3 kilometri, spaniolul îşi păstrează prima poziţie la general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.