Alberto Contador a predat tricoul galben lui Sylvain Chavanel (Quick Step) după ce a pierdut 1’10” faţă de un grup de evadaţi care îl conţinea pe rutierul francez, în etapa a treia a cursei Paris-Nisa, desfăşurată între Orval şi Vichy (178 km). Chavanel a preluat conducerea cursei ca şi anul trecut după etapa a treia, de data aceasta reuşind să câştige şi victoria la finalul manşei.

Ca şi în etapa precedentă ziua a fost animată de o lungă evadare, rutierii profitând şi de vremea ploioasă care a sâcâit cicliştii pe parcursul etapei. Puţin după kilometrul 10 al cursei polonezul Maciej Bodnar (Liquigas) se va rupe de pluton, urmat fiind de Jurgen Roelandts (Silence-Lotto), Christophe Le Mevel (Francaise des Jeux), Stéphane Auge (Cofidis) şi Tom Veelers (Skil-Shimano). Cei 5 fugari au smuls un maxim de şapte minute distanţă faţă de pluton şi au reuşit să traverseze cele trei căţărări de categoria a treia ale zilei în această formaţie. Augé va trece primul toate cele trei vârfuri şi va prelua conducerea în clasamentul căţărătorilor cu un total de 12 puncte.

Cu 50 de kilometri încă de rulat până la linia de sosire, echipa Rabobank va înteţi puternic ritmul ducând la ruperea plutonului în mai multe fragmente. Contador s-a trezit în grupul patru. Va reuţi să prindă grupul al treilei de urmăritori, dar fără vreun coechipier care să-l ajute nu a mai avut nici o şansă de a ajunge în frunte.

Juan Antonio Flecha, Juan Manuel Garate şi Sebastian Langeveld de la Rabobank, Sylvain Chavanel şi Kevin Seeldrayers de la Quick Step şi Marcus Burghardt (Columbia – Highroad) se vor detaşa în frunte, ajungându-i pe rutierii din evadarea iniţială (mai puţin Bodnar, care se pierdu-se deja pe traseu). Le Mevel şi Veelers vor fi lăsaţi şi ei în urmă, iar dintre cei 8 rămaşi Burghardt ar fi avut şanse la victorie dacă nu ar fi făcut o pană cu 5 kilometri înainte de final.

În ultimul kilometru Langveld va ataca, dar va fi urmat de Chavanel. Flecha va lansa şi el un atac, dar destul de departe de linia de finish. Chavanel se va ţine strâns în spatele său şi va câştiga etapa.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.