Într-un final clasic al unei etape de plat Alessandro Petacchi s-a împus în manşa secundă a cursei Tirreno-Adriatico. Italianul în vârstă de 35 de ani i-a învins la sprint pe Daniele Bennati (Liquigas) şi Koldo Fernandez (Euskaltel) după 177 de km parcurşi între Volterra şi Marina di Carrara.

Un alt duo a format evadarea zilei. Marcin Sapa (Lampre-NGC) a ieşit din pluton la kilometrul 20, la scurt timp campionul Poloniei fiind urmat de italianul Ermanno Capelli (Fuji-Servetto).

La kilometrul 122 o căzături în pluton i-a implicat pe Janez Brajkovic (Astana), care a abandonat cursa, pe Thomas Lövkvist (Columbia-Highroad) şi Tom Boonen (Quick Step). Fugarii luaseră un avans de 4’58”, dar cu LPR, Liquigas, Saxo Bank conducând plutonul avansul lor va scădea vertiginos. Simţind suflarea rece a plutonului în spate Capelli îl va părăsi pe Sapa la kilometrul 152, pe căţărarea Ponti di Vara. Şi aventura sa solitară se va încheia cu 500 de metri de înainte de vârful ultimei căţărări, Bedizzano etapa fiind decisă printr-un sprint masiv câştigat de Petacchi.

Liderul cursei a rămas Julien El Fares (Cofidis), la 15 secunde de francez situându-se italienii Alessandro Petacchi (LPR Brakes-Farnese Vini) şi Daniele Bennati (Liquigas).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.