Tyler Farrar a câştigat etapa a treia din Tirreno-Adriatico depăşindu-i în sprintul final pe marii specialisti ai acestui exerciţiu, Mark Cavendish (Columbia-Highroad), Enrico Rossi (Ceramica Flaminia-Bossini Docce), Tom Boonen (Quick Step) şi Robbie McEwen (Katusha). Americanul de la Garmin-Slipstream a parcrs cei 166 kilometri dintre Fucecchio şi Santa Croce sull’Arno în 3h53’48”.

Etapa nu a fost marcată de evenimente importante, ziua fiind animată de evadarea 3 rutieri: William Frischkorn (Garmin-Slipstream), Yuriy Krivtsov (AG2R La Mondiale) şi Lieuwe Westra (Vacansoleil). Trioul a atins un avans maxim de 5’30” distanţa scăzând pe măsură ce echipele sprinterilor au început să se implice la “cârma” plutonul. Cu un ultim circuit de parcurs în oraşul Santa Croce sull’Arno (21,3 km), cei trei mai păstrau 1’19” faţă de pluton, fiind ajunşi la 9,5 km de linia de sosire.

În ultimii 5 kilometri rutieri ai echipelor sprinterilor s-au detaşat în faţă, mai ales Columbia pentru Cavendish şi nu mai puţin de 5 ciclişti de la Cervélo pentru Hushovd. Dar Farrar a reuşit să se strecoare trecând primul peste linia albă ce marca finalul etapei.

Înaintea etapelor de munte ierarhia generală a rămas nemodificată cu francezul Julien El Fares (Cofidis) în tricoul bleu, urmat de sprinterii italieni Alessandro Petacchi (LPR) şi Daniele Bennati (Liquigas).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.