Italianul Michele Scarponi (Diquigiovanni-Androni) a preluat tricoul de lider în etapa a şaptea pe care a câştigat-o la Camerino, şi-a păstrat ecartul faţă de Stefano Garzelli (Acqua & Sapone-Caffè Mokambo) şi Andreas Klöden (Astana) după ultima etapă, revendicând astfel ediţia a 44-a a cursei Tirreno-Adriatico.

Cea mai lungă etapă (235 km), cea de-a şaptea dintre Civitanova Marche şi Camerino a văzut încă din primii kilometri 4 rutieri evadând. Egoi Martínez (Euskaltel-Euskadi) va trece primul peste primul punct de căţărare de la kilometrul 74 – Cingoli. Danilo Di Luca (LPR Brakes-Farnese Vini) va ataca pe căţărare, zgândărind plutonul. Scarponi (Diquigiovanni-Androni) va accelera, fiind ajuns de Basso, Nibali şi Garzelli.

Pe a ultima căţărare – Sasso Tetto (1.455 m) în frunte mai rămăseseră din grupul iniţial de evadaţi Martínez şi Carrera care vor ajunge primii în vârf, fiind urmaţi la 2’16” de grupul lui Scarponi, în timp ce grupul în care se afla Klöden a mai avut încă 1’16”. Nibali va ataca cu 15 km înainte de final, va fi ajuns de grupul lui Scarponi şi ulterior îl vor prinde şi pe Martínez cu 9,6 km încă de parcurs. Pe linia de finish Scarponi va fi urmat de Garzelli şi Ivan Basso, al patrulea sosind la 1’09” Danilo Di Luca.

Ultima etapă, în lungime de 169 km, cu prima parte valonată şi încheiată cu 8 circuite a câte 10 km în San Benedetto del Tronto s-a decis la spint. O evadare a 3 rutieri va fi înăbuşită de echipele sprinterilor dornice de a profita de şanşa de a duce favoriţii lor către o ultimă victorie de etapă în “Cursa celor două mări” a acestui an. După ce ultimul fugar, Mikhail Ignatiev (Katiusa) va fi prins cu 2 km de linia de sosire, sprinterul britanic Mark Cavendish (Columbia-High Road), frumos lansat de colegul său George Hincapie, va încheia manşa în faţa lui Tyler Farrar (Garmin-Slipstream) şi a australianului Baden Cooke (Vacansoleil).

Clasament final

1 Michele Scarponi (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli        27h37’22”
2 Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone-Caffè Mokambo                                           +25″
3 Andreas Klöden (Ger) Astana                                                                               +1’07”
4 Thomas Lövkvist (Suedia) Columbia-Highroad                                                        +1’10”
5 Ivan Basso (Ita) Liquigas                                                                                       +1’13”

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.