În prima etapă din Turul Castilla şi Leon, Joaquin Sobrino, rutier al echipei locale Burgos Monumental – Castilla y Leon şi-a trecut în palmares prima victorie importantă şi a treia din viaţa sa de profesionist. Dar puţini vor vorbi despre cea mai importantă victorie a carierei lui Sobrino, într-o etapă în care Lance Armstrong (Astana) a fost implicat într-o căzătura care l-a costat o fractură de claviculă, la care perioada de refacere este de cel puţin 4-6 săptămâni.

Patru rutieri au compus evadarea zilei: Raúl Santamaría (Burgos Monumental – Castilla y Leon), Francisco Mancebo (Rock Racing), Mikel Irundain (Orbea Continental Team) şi José Antonio López (Andalucía Cajasur). Maximul atins faţă de pluton a fost 11’30”, avansul lor fiind înghiţit de plutonul condus de Caisse d’Epargne şi Astana.

Cu aproximativ 20 de km înainte de final, din cei 176,3 cât a numărat etapa dintre Paredes De Nava şi Baltanás, plutonul a intrat pe un drum îngust. Lance Armstrong, poziţionat aproape de fruntea plutonului va fi antrenat într-o căzătură, îşi va fractura clavicula fiind transportat la un spital din apropiere, în Palencia.

Ultimi doi rutieri rămaşi din evadare, López şi Mancebo vor fi ajunşi cu 6 km de la linia de finish, participând şi ei în sprintul final. Sobrino i-a întrecut pe linia de sosire pe David Vitoria (Rock Racing) şi pe conaţionalul său Jose Joaquin Rojas (Caisse d’Epargne).

Plasat al treilea peste prima căţărare de cat. a 3-a – Alto De Los Toboganes (890 m altitudine) şi primul peste a doua căţărare de aceaşi categorie – Altodel Murallon (900 m altitudine), Francisco Mancebo se va instala pe prima treapta a clasamentului căţărătorilor.

Turul Castilla şi Leon, ce poartă numele celei mai mari comunităţi independente a Spaniei şi care se presupunea a vedea cuplul Contador-Lance pe şosea, va continua mâine cu o etapă de contratimp, şi se va încheia  pe 27 martie, după 5 zile de cursă.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.