În timp ce atenţia media este atrasă de Turul Catilla şi Leon, în Italia are loc tot în acestă perioadă Săptămâna Internaţională Coppi şi Bartali (Settimana Internazionale di Coppi e Bartali). Dacă turul catalan a atras nume precum Alberto Contador, Lance Armstrong, Carlos Sastre, Alejandro Valverde sau Denis Menchov, competiţia ce poartă numele celor doi mari ciclişti italieni aduce în scenă pe Cadel Evans (câştigătorul de anul trecut al curseii), Damiano Cunego, Danilo Di Luca sau învingătorul din Tirreno-Adriatico, Michele Scarponi.

Desfăşurată în regiunile Emilia-Romagna şi Toscana, în partea de nord a Italiei competiţia s-a născut în 1999 din cenuşa altor curse – Giro di Sardegna, Giro di Sicilia şi Memorial Cecchi Gori.

Prima etapa, un circuit de 81,2 km organizat în apropierea localităţii Riccionea fost revendicată de Danilo Napolitano de la Katusha, rutierul Italian întrecându-i la sprint pe Marko Kump (Adria Mobil) şi Enrico Rossi (Ceramica Flaminia-Bossini Docce).

Clasamentul se va schimba după contratimpul pe echipe, care a avut loc în a doua parte a zilei pe distanţa de 14,3 km, în Misano Adriatico. Noua echipă italo-ucrainiană ISD a parcurs traseul în 17’17” întrecând echipele Miche-Silver Cross şi CSF Group-Navigare. Oscar Gatto plasat pe locul 34 în sesiunea de dimineaţă a urcat pe prima treaptă a clasamentului, graţie reuşitei echipei sale ISD.

Cursa va continua astăzi cu etapa a doua San Lazzaro – Faenza, 182,1 km, competiţia încheindu-se sâmbătă 28 martie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.