Pentru pistarzii încă infometaţi de medalii, prima mare ocazie de a se afirma după Jocurile Olimpice de la Beijing sunt Campionatele Mondiale pe pistă organizate din 25 până în 29 martie la Pruszkow, în Polonia. În vreme ce afară temperaturile scădeau sub 0 grade în mica localitate poloneză, la adăpostul velodromului prima zi ne-a rezervat finalele probelor pe puncte şi sprint pe echipe la masculin şi probele feminine de urmărire individual şi contratimp 500 m.

Cameron Meyer va fi cel care va câştiga imprevizibila cursă pe puncte. Australianul va face parte dintr-un grup de evadaţi împreună cu germanul Roger Kluge, americanul Colby Pearce şi campionul anului 2008 Vasili Kirienka (Belarus). Meyer va lua majoritatea punctelor în patru din ultimele sprinturi şi va cumula 24 de puncte. La finalul celor 40 km (160 de turruri de pistă) danezul Daniel Keutzfeldt va ocupa poziţia a doua, britanicului Chris Newton rămânându-i ultima treaptă a podiumului.

În absenţa Rebeccăi Romero, campioana de anul trecut, o altă britanică, Wendy Houvenaghel va fi cea mai rapidă în calificările de la urmărire individual, 3000 m feminin. Cu toate acestea în finală va fi depăşită cu peste 1,5 secunde de Alison Shanks (Noua Zeelandă), medalia de bronz revenindu-i lituaniencei Vilija Sereikaite.

În timp ce recordul neozeelandezei Sarah Ulmer în proba de urmărire individual va rămâne în picioare, un alt record va fi doborât de Simona Krupeckaite. Lituanianca va parcurge cei 500 de metri ai probei de contratimp în 33,296 secunde, bătând recordul stabilit de Meares la Campionatele Mondiale de la Palma de Mallorca din 2007 ( 33,588). Australianca Anna Meares va înregistra al doilea timp, în timp ce fata de aur a Marii Britanii, Victoria Pendleton va ocupa doar un loc trei.

Ultima probă, cea de sprint pe echipe masculin va fi câştigată de trioul francez Gregory Bauge, Mickael Bourgain şi Kevin Sireau, care va invinge Marea Britanie. Germania va întrece Australia în lupta pentru bronz.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.