A doua zi a Campionatelor Mondiale pe Velodrom au continuat la Pruszkow cu probele de urmărire individual, scratch şi keirin masculin şi urmărire şi sprint pe echipe feminin.

Marea surpriză a zilei a fost victoria americanului în vârstă de 18 ani Taylor Phinney în proba de urmărire indiviadual. În primul kilometru din cei 4 pe care i-au avut de parcurs, Phinney a părut a avea un foarte mic avantaj faţă de adversarul său, australianul Jack Bobridge , dar a rămas puţin în urmă până la jumătatea traseului. De aici americanul şi-a revenit spectaculos luându-i rivalului său, până la final 2’46”. Pentru bronz s-au “duelat” belgianul Dominique Cornu şi ucraineanul Volodymyr Diuda, învingător ieşind Cornu.

În proba de scratch 6 oameni vor evada în turul al 12-lea din cele 60 parcurse. Mark Cavendish va încerca să prindă fugarii, dar nu va fi ajutat, învingător dovedindu-se a fi francezul Morgan Kneisky, urmat de argentinianul Dario Colla si austriacul Andreas Müller.

Fără Chris Hoy, accidentat la Cupa Mondială de la Copehnaga, germanul Maximilian Levy a câţtigat proba de keirin. Cu două ture înainte de finalul probei Levy va accelera încheind cursa în faţa francezului Francois Pervis şi a olandezului Teun Mulder.

Wendy Houvenaghel, Joanna Rowsell şi Lizzie Armitstead au reuşit să aducă prima medalie de aur pentru Marea Britanie, apărând titlul câştigat în proba de urmărire pe echipe anul trecut la Manchester. Britanicele au avut ca oponente pe Alison Shanks, Lauren Ellis şi Jaime Nielsen din Noua Zeelandă. În lupta pentru câştigarea medaliei de bronz echipa Australiei nu a avut nici o emoţie, câştigând detaşat în faţa echipei Olandei.

Norocul nu le-a surâs britanicelor şi în proba de sprint pe echipe. Australianca Anna Meares va crea în prima tură un avans prea mare faţă de britanica Shanaze Reade, campioana olimpică la sprint Victoria Pendleton nemaiputând recupera timpul pierdut în lupta cu australianca Kaarle McCulloch. Lituania va lua bronzul într-un “meci” strâns cu Franţa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.