Pe ascensiunea finală a etapei “regină” a Turului Castilla şi Leon, Juan José Cobo îşi va plasa perfect atacul decisiv, călcând primul linia de sosire după 3h42’03”. Cu un ajutor din partea lui Contador, Levi Leipheimer a rămas în fruntea clasamentului general.

145,4 km vor parcurge rutierii între Santa María Del Páramo şi Galende Laguna De Los Peces, traversând 2 căţărări de cat. 1-a. Aproape de kilometrul 50, 10 rutieri vor evada, fiind ajunşi pe prima căţărare de prima categorie, Alto Del Peñon. Lucrurile în pluton se vor precipita când Manuel Gárate (Rabobank) va ataca, urmat de Oscar Sevilla (Rock Racing), care avea la general o întârzâiere de doar 1’33”. Christian Vande Velde (Garmin-Slipstream) va încerca să se alăture mişcării, dar o problemă mecanică îl va întârzâia. Cu Sevilla şi Garate vor fi în faţă Jorge Aranza (Euskaltel-Euskadi), Xavier Tondo (Andalucía-CajaSur), Fran Pérez (Caisse d’Epargne) şi David Bernabeu (Barbot). Astana îi va urmări îndeaproape, cu un Contador care îl va duce pe Leipheimer în spate.

Tondo îşi va încerca norocul accelerând cu 8 km până în vârf încă de parcurs. Zabriskie va da emoţii celor de la Astana accelerând cu 6 km înainte de finish. Dar Tondo va fi ajuns cu 2 km înainte de linia de sosire, moment în care Cobo se va distanţa îndeajuns cât să câştige etapa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.