Damiano Cunego a rezistat atacurilor principalului său adversar, Cadel Evans (Silence-Lotto) şi a câştigat pentru a doua oară în cariera sa Săptămâna internaţională Coppi şi Bartali. Ultima etapă, desfăşurată pe 178,5 km pe traseul Scandiano – Sassuolo a revenit australianului Cadel Evans.

Evans va încerca să recupereze cele 28 de secunde care îl despărţeau de italian în clasamentul general, atacând de câteva ori pe căţărarea Montegibbio, situată la 20 de kilometri de final. Nu va reuşi să-l păcălească pe rutierul de la Lampre, multumindu-se cu un loc doi. La 38 de secunde în spatele lui Cunego în ierarhia generală finală se află italianul Massimo Giunti (Miche – Silver Cross – Selle Italia).

Damiano Cunego a mai câştigat competiţia în 2006, anul acesta reuşind să domine şi clasamentul pe puncte cu 28 puncte, unde este urmat de acelaşi Cadel Evans (23 puncte). Columbianul Jose Serpa (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli) cu 13 puncte a încheiat cursa în fruntea clasamentului căţărătorilor.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.