Sezonul ciclistic intern a debutat pe şosea cu competiţia “Cupa B & C – Olimpia” oraganizată astăzi, 29 martie, în incinta Complexului Comercial Dragonul Roşu – Fundeni. Organizată de Societatea Comercială B & C, Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti şi Federaţia Romană de Ciclism şi Triatlon competiţia a avut cinci categorii de vârstă: începători, juniori mici şi mari, open-amatori şi elită .

Traseul a fost reprezentat de un circuit în lungime de 1,5 km desfăşurat în interiorul Complexului Comercial Dragonul Roşu din Bucureşti. Acest traseu va fi parcurs de începători de 3 ori. Cei 4,5 kilometri vor fi străbătuţi cel mai rapid de Ilarion Blaj, Mihai Pîrvu (ambii de la Stirom) şi Bogdan Viziru (C.S.S. 2), cei trei prichindei încheind cursa în 9’20”.

A doua categorie care va intra în ring va fi cea a juniorilor mici, care vor parcurge 10 tururi de circuit. Primul va trece linia de sosire Ionut Zdraila (C.S.Torpedo) care va parcurge traseul în 24’42”. Va fi urmat la 36 de secunde distanţă de Mihai Marciuc şi Adrian Anghel (ambii de la C.S. Olimpia).

Întrecerea juniorilor mari va fi dominată de Eduard Grosu care va evada în turul al treilea, dar descalificat fiind, cel care va urca pe prima treaptă a podiumului va fi Bogdan Sotirnel (Stirom). Celelalte trepte ale podiumului vor reveni lui Dumitru Hazu (C.S. Torpedo) şi Ciprian Neagu (Stirom).

Mult aşteptata întrecere a seniorilor a numărat 45 de kilometri, parcurşi în 30 de tururi de circuit.  După  câteva încercări de rupere din pluton,  în turul al şaptelea Tvetcov Serghei şi Braico Alexandr (ambii de la .S.Delma 2003), Saveliu Florin-Gabriel (C.S.Mazicon), Novak Carol Eduard şi Csicsaky Tamaş (ambii de la Tuşnad Cycling Team)  se vor desprinde. Cei cinci vor fi urmaţi de un grup masiv de 10 ciclişti, restul rutierilor răsfirându-se pe traseu. Se va rula în această formaţie până în ultimele două tururi când în faţă se vor detaşa Serghei Tetcov (C.S. Delma), Florin Saveliu (C.S. Mazicon) şi Carol Novak (C.S. Tuşnad), care vor trece linia de finish în acestă ordine. Ceilalţi doi fugari vor fi înghiţiţi de pluton până la finalul cursei.

Proba de amatori care a avut un traseu mai scurt, de 6 km (4 tururi) s-a încheiat cu victoria lui Basso, urmat de Constantin Munteanu şi Costin Gheorghe.

Ne vom reîntâlni în aceeşi locaţie cu o altă cură pe şosea în data de 5 aprilie, la „Cupa Stirom”.

Clasament începători

1. Ilarion Blaj (Stirom) 9’20” (28,94 km/h)
2. Mihai Pîrvu (Stirom)
3. Bogdan Viziru (C.S.S. 2)

Clasament Juniori Mici

1. Ionut Zdraila (C.S.Torpedo) 24’42” (36,48 km/h)
2. Mihai Marciuc (C.S. Olimpia) +36”
3. Adrian Anghel (C.S. Olimpia)

Clasament Juniori Mari

1. Bogdan Sotirnel (Stirom) 48’40” (36,99 km/h)
2. Dumitru Hazu (C.S. Torpedo)
3. Ciprian Neagu (Stirom)

Clasament Juniori fete

1. Andreea Palea (C.S.Delma 2003)    25’53”
2. Estera Tirziman (C.S. Olimpia)
3. Florentina Dutu(C.S. Olimpia)

Clasament Elită

1. Serghei Tetcov (C.S. Delma) 1h05’04” (42,13 km/h)
2. Florin Saveliu (C.S. Mazicon)
3. Carol Novak (C.S. Tuşnad)

Clasament Amatori

1. Ştefan Morcov
2. Constantin Munteanu
3. Costin Gheorghe

9 COMMENTS

 1. cred ca a-ti vazut alta cursa:))…ala care s-a carat la mari a fost GROSU EDUARD care a venit cu 1minut avans si a fost descalificat din cauza unu cot dat adversarului…asa ceva numai in romania se poate intampla

 2. Articolul a fost corectat. Multumim de atentionare …numarul celui care a evadat era cu siguranta 54 …dar neavand o lista de start nu a fost posibila corelarea numarului de concurs cu numele castigatorului.

 3. Fetele nu au fost uitate …numai ca in pacate nu am avut numele lor. In cazul in care le cunoasteti asteptam informatia pentru a completa articolul si clasamentul 😉

 4. la fete locul I -PALEA Andreea
  locul II-DUTU Florentina
  locul III-TIRZIMAN Estera
  da nr 54=> GROSU EDUARD,si a fost descalificat pentru ca s-a luat pe coate cu un adversar…
  comentati voi ;)…

 5. pe fata o cheama Parlea Andreea, iar pe locul unu de la elite Serghei Tvetcov.
  va multumim mult pt poze, sunt foarte frumoase si va mai multumim ca mai vedem si noi ceva din ciclismul romanesc, ca nimeni nu publica nimic, si aici ma refer la presa.

 6. sa nu mai zica grosu ca el este de vina la daramat pe unul din echipa mea e un mare hanidicapat si isi va lua mare bataie…………………….e un las mare a pus frana si la blocat……………….

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.