Ultimele două zile de competiţie ne-au pregătit probele de sprint, Omnium, keirin feminin şi Madison, Omnium, sprint la masculin.

Britanica Victoria Pendleton a câştigat pentru a patra oară proba de sprint, după ce a bătut-o pe olandeza Wily Kanis. Campioana olimpică mai are în palmares aurul în această probă câştigat în 2005, 2007 şi 2008. Pe a treia treaptă a podiumului a urcat lituanianca Simona Krupeckaite.

Prima femeie campioană mondială în proba de Omnium va fi Aussie Josephine Tomic. Câştigătoare a probei pe puncte, Tonic se va clasa a 7-a în proba de contratimp, cu o treaptă mai sus faţă de Tara Whitten (Canada), care în finalul probei va acumula 27 de puncte, ocupând poziţia a doua. Bronzul a revenit italiencei Elisa Frisoni.

Chinezoaica Shuang Guo îşi va dovedi abilităţile de sprinteră în proba de keirin. Franţuzoaica Clara Sanchez (France) va ataca în ultimul tur. Guo îi va lua urma şi o va înrece pe linia de sosire, a treia sosind olandeza Wily Kanis.

Prima medalie de aur pentru Italia a adus-o Giorgia Bronzini în proba pe puncte (100 tururi – 25 km). Cubaneza Gonzalez Valdivieso era lideră la jumatatea cursei, dar Bronzini va culege două puncte în sprintul al 7-lea, ajungând la 18 puncte şi devenind campioana de anul acesta a probei. Deşi implicată într-un incident Lizzie Armitstead (Marea Britanie) va prinde podiumul.

Michael Morkov şi Alex Rasmussen de la echipa Saxo Bank au câştigat proba de Madison pentru Danemarca, în defavoarea echipei Australiei formată din Cameron Meyer şi Leigh Howard. Echipa Cehiei, care la jumătatea cursei avea un tur avans, va ocupa la final locul trei. Mark Cavendish nu a avut nici în acestă probă prea mult noroc, colegul său fiind împlicat într-o căzătura, iar la final britanicii au ajuns pe locul 6.

Leigh Howard va asigura Australiei cea de-a patra medalie de aur a acestei ediţii de campionat prin câştigarea probei Omnium. Howard se va clasa al doilea în proba pe puncte (15 km), iar în proba de contratimp de 1 kilometru îl va depăşi cu aproape 1 secundă pe Zach Bell, care se afla cel mai aproape la general. Canadianul va ieşi al doilea la final, urmat de olandezul Tim Veldt.

Ultima probă a competiţiei, cea a sprintului masculin a revenit francezului Gregory Bauge, singurele emoţii avându-le din partea malaiezianului Azizhulhasni Wang, plasat pe locul doi. Medalia de bronz a ajuns în mâinile unui alt francez, Kevin Sireau.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.