tur-dobrogea-2009-et2Cea mai lungă etapă a Turului Dobrogei, etapa a doua a fost câştigată de Balint Szeghalmi (Tuşnad Cycling Team). Ungurul în vârstă de 28 de ani l-a învins în sprintul final pe purtătorul tricoului galben, Pavel Shumanov (Hemus 1896 Troyan – Bulgaria). Al treilea s-a clasat Sergei Vetcov (CS Delma 2003 Medgidia).

După startul tehnic dat la SC Ţiriac Auto Constanţa, traseul a urmat ruta Constanţa – Techirghiol – Negru Vodă – intrare Mangalia şi retur, un traseu plat care a purtat caravana ciclistă pe o distanţă de 130 km.

Dacă în prima etapă nici un rutier nu a putut păcăli vigilenţa plutonului, în etapa secundă încă din prima parte a traseului Răzvan Jugănaru (Dinamo-Secrom 1 Bucureşti), Balint Szeghalmi (Tuşnad Cycling Team) şi Pavel Shumanov (Hemus 1896 Troyan – Bulgaria) au evadat. Din păcate dinamovistul s-a accidentat pe sprint-final-etapa2ultimii 30 de kilometri de parcurs, duelul final dându-se între ceilalţi componenţi din evadare. Campionatul Naţional al Ungariei din 2007, Balint Szeghalmi îl va întrece pe bulgar pe linia de sosire, urcând astfel pe locul doi în ierarhia generală, în timp ce Shumanov îşi păstrează prima poziţie. Svetoslav Chanliev (Hemus 1896 Troyan), învingătorul din prima etapă ocupă a treia treaptă a clasamentului general.

Competiţia rezervată juniorilor a fost adjudecată de Eduard Grosu (Torpedo Zărneşti), care îi va întrece pe Zoltan Sipos (Mazicon Bucureşti) şi Lucian Voinea (CS Bilal 2000 Constanţa). Sipos se menţine în fruntea clasamentului general, urmat de Grosu şi George Stancu (Olimpia Câmpulung-Muscel).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.