columbia-high-roadLa încheierea contratimpului pe echipe ce a marcat deschiderea ediţiei centenare a Turului Italiei sprinterul britanic Mark Cavendish a îmbrăcat tricoul roz după ce echipa sa Columbia-High Road a câştigat etapa. Formaţia americană a parcurs cei 20,5 kilometri în Lido di Veneţia, pe un bulevard paralel cu Marea Adriatică în 21’50”. Favorita Garmin-Slipstream a surprins audienţa clasându-se pe un loc doi, la 6 secunde de Columbia – High Road. Echipa lui Lance Armstrong, Astana a ocupat a treia poziţie înregistrând o întârziere de 13 secunde.

Luând primii startul, rutierii echipei Columbia au avut de îndurat emoţii la evoluţia celorlalte formaţii. Dar pricipala rivală, Garmin-Slipstream, deşi cu rutieri valoroşi precum David Zabriskie, David Millar, Bradley Wiggins sau Christian Vande Velde, poate şi descurajaţi de pierderea a 4 colegi pe traseu, a scos un timp cu 6 secunde mai slab decât câştigătorii.

Echipa lui Danilo Di Luca, LPR-Farnese încheiat pe patru, italianul înregistrând o întârziere de 22 de secunde, în vreme ce Ivan Basso (Liquigas) şi Damiano Cunego (Lampre) au pierdut 40, respectiv 42 de secunde în raport cu Cavendish. O distanţă mai mare o au Gilberto Simoni (Diquigiovanni – 53″) şi Stefano Garzelli (Acqua & Sapone – 1’08”).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.