petacchi-si-cavendishConsiderat odată cel mai bun sprinter din lume, Alessandro Petacchi (LPR) l-a învins la finalul etapei a doua a centenarului Turului Italiei pe actualul deţinător al acestui titlu, Mark Cavendish (Columbia-High Road). Este a 164-a victorie a italianului din La Spezia (135 oficiale), una mult aşteptată de rutier şi fani.

Traseul dintre Jesolo şi Trieste a numărat 156 km, ultimii 33 de km fiind reprezentaţi de 3 circuite în Trieste, pe un traseu nu foarte inspirat ales, cu pasaje foarte strâmte ce au dat de furcă rutierilor din pluton.

Singurul care a avut curajul de a lua cursa pe cont propriu a fost Leonardo Scarselli, rutierul echipei ISD evadând la kilometrul 9, după sprintul intermediar de la Eraclea. După 51 km avansul său va ajunge la 8’20”. Ca în orice etapă de plat sorta sa de izbândă era redusă. Rutierul, a cărui cea mai importantă reuşită a carierei a fost un Tur al Senegalului câştigat în 2003, a fost ajuns înaintea singurei mici căţărări repertoriate – Montebello (95 m) situată la kilometrul 140,6.

Pe ultimii 7 kilometri ai cursei, după o căzătură a lui Matthias Russ de la Milram, Philippe Gilbert (Silence-Lotto) şi-a încercat norocul cu un atac. Enrico Gasparotto (Lampre-NGC) şi Filippo Pozzato (Katusha) au plecat şi ei, dar cu LPR şi Columbia trăgând la trenă urmăritorii i-au readus repede în plutonul format în fruntea cursei.

Ultimii 300 de metri ai Bulevardului Riva III Novembre l-au văzut pe Petacchi ţâşnind din spatele lui Cavendish şi lăsându-l pe britanic fără replică, dar totuşi cu tricoul roz pe umeri. Podiumul va fi completat de un alt britanic Ben Swift (Katusha), următoarele locuri revenind lui Aussie Allan Davis (Quick Step) şi americanului Tyler Farrar (Garmin-Slipstream).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.