et4tur-dobrogea2009Dacă anul trecut aveam un podium românesc, anul acesta Turul Dobrogei a revenit bulgarului Pavel Shumanov (Hemus 1896 Troyan), care va fi urmat în clasamentul general de Balint Szeghalmi (Tuşnad Cycling Team), Svetoslav Chanliev de la aceaşi echipă Hemus 1896 Troyan şi Serghei Tvetcov (CS Delma 2003 Medgidia).

Singura etapă în care se va impune un rutier autohton va fi etapa a 3-a. Traseul ce a urmat după un start festiv de la Sala Sporturilor pe B-dul Tomis – Şos. Ovidiu – Depozit Elvila, respectiv Constanta – Tariverde- Cogealac si retur, 86 km, a purtat noroc rutierului Alexandru Ciocan de la Dinamo-Secrom.

pavel-shumanovUltima etapa Turului Dobrogei, o încercare de a evocare în miniatură defilarea de pe Champs d’Elysee în Turul Franţei, reprezentată fiind de 35 de tururi de circuit pe traseul Campus Universitar – B-dul Aurel Vlaicu – intersecţie B-dul Tomis şi retur (2 kilometri) a fost câştigată tot de Svetoslav Chanliev (Hemus 1896 Troyan) cel care a revedicat şi prima manşă. În spatele lui va trece linia de finish Alexandru Ciocan (Dinamo-Secrom).

Clasamentul general al juniorilor a rămas neschimbat avândul pentru al 2-lea an consecutiv pe Zoltan Sipos (Muresul Tg. Mures-Mazicon) pe primul loc, pe Eduard Grosu (Torpedo Zarneşti) pe 2 şi pe George Alexandru Stancu (CS Olimpic Câmpulung Muscel).

Premiile puse în joc au însumat 6. 600 lei, câştigătorii premiului I au primit 500 de lei, în timp ce pentru locurile 2 şi 3 s-au acordat 300 de lei, respectiv 100 de lei.

4 COMMENTS

 1. incet dar greu,ciclismul renaste.Mobilizare generala si un program coerent cu etape si obiective precise poate scoate la suprafata acest super sport.

 2. Aici castigatorii etapelor:
  Prolog Seniori
  Loc I-Shumanov Pavel
  Loc II-Serghei Tvetcov
  Loc III-Gerganov Evgenii

  Prolog Juniori
  Loc I-Sipos Zoltan
  Loc II-Grosu Eduard
  Loc III-Stancu George

  Etapa I Seniori
  Loc I-Svetoslav Chanliev
  Loc II-Daniel Anghelache
  Loc III-Karaj Shpati

  Etapa I Juniori
  Loc I-Grosu Eduard
  Loc II-Sipos Zoltan
  Loc III-Stancu George

  Etapa aII-a Seniori
  Loc I-Szeghalmi Balint
  Loc II-Shumanov Pavel
  Loc III-Serghei Tvetcov

  Etapa aII-a Juniori
  Loc I-Grosu Eduard
  Loc II-Sipos Zoltan
  Loc III-Voinea Lucian

  Etapa aIII-a Seniori
  Loc I-Alexandru Ciocan
  Loc II-Serghei Tvetcov
  Loc III-Szeghalmi Balint

  Etapa aIII-a Juniori
  Loc I-Grosu Eduard
  Loc II-Sipos Zoltan
  Loc III-Stancu George

  Etapa aIV-a Seniori
  Loc I-Svetoslav Chanliev
  Loc II-Alexandru Ciocan
  Loc III-Szeghalmi Balint

  Etapa aIV-a Juniori
  Loc I-Grosu Eduard
  Loc II-Sipos Zoltan
  Loc III-Stancu George
  *)in competitia juniorilor nu s-au dat bofinicatii de timp la nici una din etape….:(

 3. la etapa a 4-a la seniori a venit pe 3 Serghei Tvetcov de la Delma 2003 Medgidia. in rest felicitari pt ca ati pus rezultatele. eu am vazut pozele de la premiera si de aia mi-am permis sa va contrazic.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.