pettachiAlessandro Pettachi şi-a trecut încă o victorie în palmares, o dată cu încheierea celei de a treia etape din Turul Italiei 2009, etapă ce s-a desfăşurat între Grado şi Valdobbiadene pe o distanţă totală de 198 km. Cum britanicul Cavendish a rămas întârziat din cauza unui adevărat carambol declanşat se pare de un rutier de la Barloworld, cu 10 km înainte de finalul etapei, sprinterul italian s-a impus cu uşurinţă în faţa lui Tyler Farrar (Garmin – Slipstream) şi a lui Francesco Gavazzi (Lampre).

Cu un traseu în uşoară urcare spre final, etapa a treia din ediţia centenară a Turului Italiei s-a caracterizat prin evadarea a cinci rutieri: Yuriy Krivstov (Ag2r), Giuseppe Palumbo (Acqua e Sapone), Mikhail Ignatiev (Katusha), Mauro Facci (Quick Step) şi Bjorn Schroder (Milram), iniţiată după 5 km de cursă, evadare ce va dura aprox. 150 km până pe căţărarea zilei de pe Combai (cat. 3). Nici căzăturile nu au lipsit decimând plutonul. Intr-una din căzături a fost implicat şi rutierul american VandeVelde care s-a şi accidentat, fiind nevoit sa abandoneze Il Giro.

În urma acestei etape, Pettachi a preluat şefia în clasamentul general fiind cu 8 secunde în faţa lui Tyler Farrar (Garmin – Slipstream) şi cu 18 secunde faţă de Michael Rogers, Thomas Lovkvist (ambii Team Columbia – Highroad) şi Lance Armstrong (Astana).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.